понеділок, 09 листопада 2015 13:09

"Ротань може відновитися до Словенії. Але шанси на це невеликі" - тренер "Дніпра"

"Ротань може відновитися до Словенії. Але шанси на це невеликі" - тренер "Дніпра"
"Об'єктивно наші шанси зі Словенією 50 на 50 і не більше" - Нагорняк

Колишній форвард збірної України й один із тренерів "Дніпра" Сергій Нагорняк оцінив шанси нашої команди у протистоянні зі Словенією. Стикові матчі за вихід на Євро-2016 відбудуться 14 та 17 листопада.

"Якщо глянути на склад словенців та клуби й чемпіонати, які вони представляють, то об'єктивно наші шанси 50 на 50 і не більше. Багато словенців грає в італійській серії "А" і не пасуть там задніх. Кампль – основний гравець леверкузенського "Байера", який регулярно виступає в Лізі чемпіонів.

У нас теж є чим похвалитися. У відмінній формі перебуває Коноплянка, який учора просто літав по полю. Дублем відзначився в матчі чемпіонату Ярмоленко. Не припиняється гольова феєрія від Селезньова. Звісно, ми втратили Ротаня. Це позначиться на грі, особливо під час розіграшу стандартів. Я достеменно не знаю, чи устигне Руслан відновитися, але, думаю, шанси на таке невеликі.

Якщо врахувати дискваліфікацію на львівський матч Степаненка, то, фактично, у Фоменка не залишилося вибору. У центрі півзахисту зіграють Рибалка, Сидорчук і Гармаш. Або когось із цієї трійці замінить Малиновський.

А чому б і ні? Динамівське тріо зігране. Гармаш учора виконав величезний об'єм роботи. Значить, він у непоганій фізичній формі".

Яку стратегію, на вашу думку, вибере Фоменко?

"Гадаю, що головне у львівському матчі – не пропустити. Забивати у нас є кому. Пропущений гол здатний вибити нашу збірну із колії".

Фоменкові й так дорікають за надто обережну гру без ризику.

"А він відповідає, що не в казино, аби ризикувати. Тим не менше, за атакувальну гру нашої збірної я спокійний. Свій шанс нам випаде. Інша справа – не пропустити.

Словаки виставляли проти Ярмоленка і Коноплянки двох гравців, які не дозволяли нашим хлопцям зміщуватися в центр і звідти пробивати. Очевидно, так само гратимуть і словенці. Тут я сподіваюся на Дениса Гармаша. Він підключається до атак із глибини і це завжди несподівано для суперника. Тим більше, що захисники словенців відволікатимуться на Ярмоленка й Коноплянку".

Златко Захович сказав, що в Словенії нашій команді нічого не світить.

"Говорити можна все, що завгодно. Хоча я пригадую 1995 рік і наш матч із словенцями. Ми вели 2:0, але залишилися вдесятьох і поступилися 2:3. Не виграли ми і в Києві у 1999 році. Досі пам'ятаю, що не могли знайти червоного м'яча, якого би було видно на снігу. Звісно, недооцінювати словенців не варто й тут. Захович має рацію. Та ніхто цього й не робитиме.

Росія кілька років тому вела в себе на полі проти Словенії 2:0. Потім пропустила випадковий гол і гра закінчилася із рахунком 2:1. А в Словенії в росіян дійсно не було шансів: 0:1 і прощавай надія на Кубок світу. Однак тепер не тільки словенці мають західний менталітет, а й наші гравці. У 1999 на нас тиснула величезна відповідальність за результат. Гравці виходили скутими. Зараз вони не такі. Упевнений, що хлопці покажуть свою найкращу гру", - сказав Нагорняк.

Зараз ви читаєте новину «"Ротань може відновитися до Словенії. Але шанси на це невеликі" - тренер "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути