четвер, 14 червня 2018 17:08

Росія - Саудівська Аравія 5:0. Росіянам не зіпсували настрій у стартовому матчі

Росія - Саудівська Аравія 5:0. Росіянам не зіпсували настрій у стартовому матчі
Матч Росії та Саудівської Аравії відкриє Кубок світу-2018. Фото: АиФ

У четвер, 14 червня, відбудеться стартовий матч Кубка світу-2018 між збірними Росії та Саудівської Аравії. Гра пройде на стадіоні "Лужники" в Москві.

Gazeta.ua пропонує онлайн трансляцію поєдинку.

Матч обслужить бригада арбітрів на чолі з аргентинцем Нестором Пітаною. Йому допомагатимуть співвітчизники Хуан Пабло Белатті і Ернан Майдана. Четвертим суддею буде бразилець Сандро Річчі. Відеоарбітри: Массіміліано Ірраті (Італія), Мауро Ілія (Аргентина), Карлос Астрос (Чилі) і Даніеле Орсато (Італія).

42-річний Пітана є арбітром ФІФА з 2010 року, працював на матчах Кубка світу-2014, а також на Кубку конфедерацій-2017.

Стартові склади

Росія: Акінфєєв, Фернандес, Кутєпов, Ігнашевич, Жирков, Газінський, Зобнін, Самєдов, Головін, Дзагоєв, Смолов

Запасні: Габулов, Черишев, Дзюба, Гранат, Кудряшов, Кузяєв, Луньов, Олексій Міранчук, Антон Міранчук, Семенов, Смольніков, Єрохін

Саудівська Аравія: Алдавсарі, Аль Фараж, Аль-Джассім, Аль-Муайоуф, Аль-Сахлаві, Аль Шахрані, Аль-Шехрі, Аль-Бурайка, Осама Хавсаві, Отаіф, Омар Хавсаві

Запасні: Аль-Булаіхі, Аль-Харбі, Аль-Хаібарі, Аль Хаібрі, Аль-Могаве, Аль-Мосайлем, Алмуваллад, Аль-Овайс, Ассирії, Бахебрі, Мотажу Хавсаві, Канно

Перший тайм

3' Росіяни заробили перший кутовий, який виконав Жирков - гравці збірної Саудівської Аравії винесли м'яч подалі від воріт.

6' Після удару Аль-Шехрі з меж штрафного мяч потрапив у руку захиснику збірної Росії - арбітр вирішив не призначати 11-метровий.

7' Господарі небезпечно атакували правим флангом - Фернандес у штрафному дістав м'яч, у підкаті відпасував на партнера, але саудіти нейтралізували загрозу.

11' Зобнін віддав передачу на Дзагоєва, удар якого з меж штрафного пройшов повз ворота.

12' Гол - 1:0: після подачі Головіна ударом головою відзначився Газінський. В моменті мало місце порушення правил - Газінський руками поклав на газон опонента, однак суддя не звернув на це уваги.

15' Фернандес, який перебував в більш ніж очевидному офсайді, який рефері не помітили, віддав гострий пас на Дзагоєва - після удару росіянина голкіпер гостей врятував свою команду.

21' Команда Саудівської Аравії створила чудовий момент: Аль-Сахлаві зіграв на випередження після подачі з лівого флангу - його удару зовсім трохи не вистачило влучності.

24' Лідер атак росіян Дзагоєв через травму залишив поле - його замінив Черишев.

27' Півзахисник гостей Отаіф наважився на удар з дальної відстані - м'яч пройшов вище воріт.

31' Саудівська Аравія заробила перспективний стандарт поблизу штрафного: Аль Фараж навісив, а Аль-Сахлаві пробив головою - неточно.

34' Смолов у штрафному намагався ефектним фінтом обіграти захисника, але вийшло незграбно і нападник втратив м'яч, після чого відверто сфолив проти суперника.

35' Головін завалився на газон у штрафному, випрошуючи пенальті, - арбітр не звернув на це уваги.

42' Росіяни перехопили м'яч на чужій половині, кинули у прорив Черишева, який у штрафного одним фінтом "прибрав" захисника, але іншим втратив м'яч.

43' Гол - 2:0: Зобнін знайшов у штрафному Черишева, який обіграв опонента і відправив м'яч під поперечину.

Перерва

Другий тайм

50' Жирков довгим пасом знайшов на чужій половині Смолова, якому не вистачило швидкості загострити ситуацію -захисник вибив м'яч на кутовий. Корнер не приніс господарям дивідентів.

52' Самедов вирішив пробити в незахищений кут воріт з-за меж штрафного - м'яч пройшов вище воріт.

56' Шикарний момент мали гравці збірної Саудівської Аравії: майстерний простріл з правого флангу могли замикати одразу два футболіста, однак не зуміли переправити м'яч у ворота з близької відстані.

59' Гості створили черговий момент: Аль-Фараж виграв боротьбу на "другому поверсі" і бив головою після подачі з флангу - повз ворота.

65' Черишев вирішив поцілити у ворота хитрим ударом з-за меж штрафного - голкіпер зіграв надійно, зловивши м'яч.

68' Росіяни могли збільшити перевагу після удару Зобніна - голкіпер відбив м'яч перед собою і на порятунок прийшли захисники, які не дозволили Смолова забити.

72' Гол - 3:0: Головін навісив з правого флангу - Дзюба, який вийшов на заміну, без перешкод головою переправив мяч у сітку. Повтори показали, що російський нападник у цьому епізоді штовхнув суперника в спину.

73' Аль Шахрані вирішив перевірити пильність голкіпера ударом з дальньої відстані - невдало.

82' Саудівська Аравія правим флангом дійшла до чужого штрафного і завершила атаку ударом - російські захисники заблокували цю спробу скоротити відставання.

88' Найбрутальніший гравець матчу Головін справедливо отримав жовту картку.

90+1' Гол - 4:0: після розіграшу стандарту Дзюба, який, судячи з повторів, знаходився в офсайді, скинув головою мяч Черишеву, який ударом зовнішньою сорони стопи відправив мяч у дальній кут воріт.

90+4' Гол - 5:0: Головін зі штрафного зробив рахунок непристойним.

Кінець матчу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші читачі назвали переможця Кубка світу-2018

Крім цих команд в групі А також виступлять збірні Уругваю і Єгипту (матч відбудеться 15 червня).

Зараз ви читаєте новину «Росія - Саудівська Аравія 5:0. Росіянам не зіпсували настрій у стартовому матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути