четвер, 07 липня 2011 15:14

"Раз працюєш в Україні, потрібно хвалити чемпіонат" - Заваров

"Раз працюєш в Україні, потрібно хвалити чемпіонат" - Заваров

Колишній головний тренер київського "Арсеналу", легендарний півзахисник "Динамо" Олександр Заваров бачить у екс-форварді "Сошо" Брауні Ідейе, який перейшов в табір біло-синіх, реальне посилення для команди Юрія Сьоміна. І чекає від киян великих перемог. Про це Олександр Анатолійович сказав у коментарі Gazeta.ua.

- Думаю, Ідейе реально здатний підсилити команду. Хороший форвард, повинен забивати. Тим більше, що нудно йому там не буде - є Папе Діакате, Лукман Аруна, які грали у Франції. Разом вони можуть багато зробити для "Динамо".

- За грою форварда в "Сошо" доводилося спостерігати?

- Буквально пару матчів. Мені сподобалося.

- Аруна сказав, що французький чемпіонат відрізняється від українського лише кількістю поєдинків за сезон.

- Не згоден. Звичайно, він працює в цій країні, треба хвалити (сміється). Але якщо серйозно, лідери - "Динамо", "Шахтар" - це окрема стаття. А все решта - думаю, що "середина" французької першості сильніше нашої буде.

- Тобто, копнуть глибше, можуть десь і розчаруватися в українських реаліях?

- Не виключено. Але хочеться сподіватися, що цього року перед Євро-2012 чемпіонат вийде дуже хорошим, як правило так буває перед великими змаганнями. "Шахтар" і "Динамо" вже дали хороший ритм, і наступні команди за логікою повинні намагатися його підтримати. Плюс гравцям слід викладатися, щоб бути на замітці у тренерів збірної.

- Порівняйте суперкубковий матч "Динамо" і "Шахтаря" з поєдинком за Кубок країни.

- Гра дуже сподобалася - свіжа, весела. Обидві команди хотіли показати свій рівень підготовки. Може, особливого значення Суперкубку не надавали, футбол був досить відкритим. У Кубку України гра була дещо інша, більш схожа саме на кубкову - драматизм, самовіддача. Все таки цей турнір має більшу вагу. Треба бути дурною людиною, щоб пройти всі стадії розіграшу і поставитися до фіналу абияк. Тому він і вийшов бойовим.

- Гра "Динамо" вселяє оптимізм?

- Складно сказати, що зараз у команді, я не всередині колективу. Але люди вже давно чекають від клубу перемог і "Динамо" повинне показувати свій кращий футбол, яким команда славилася у колишні часи. Тим більше, що гравці підібрані непогані, які реально щось можуть на футбольному полі.

- Поразка "Шахтаря" - ознака початку спаду після минулих успіхів?

- Команда, яка грала на всіх фронтах, десь має право на спад. Але може це і не спад зовсім, а один з етапів підготовки до майбутніх ігор. З іншого боку, Суперкубок є Суперкубок - неважливо, в Україні, Іспанії і т.д. Тому треба виходити і грати.

Зараз ви читаєте новину «"Раз працюєш в Україні, потрібно хвалити чемпіонат" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути