середа, 11 січня 2017 16:42

"Розширення ФІФА Кубка світу - безумовний виграш для України" - Грачов

"Розширення ФІФА Кубка світу - безумовний виграш для України" - Грачов
Віктор Грачов. Фото: shakhtar.com

Міжнародна федерація футболу офіційно оголосила, що з 2026 року на Кубку світу виступатимуть 48 збірних. Їх розіб'ють на 16 груп по три команди. Дві найкращі виходитимуть далі. Кількість матчів зросте із 64 до 80. ФІФА додатково отримає $ 640 млн прибутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко вручив одну з нагород на церемонії ФІФА

"Я вкрай негативно ставлюся до такого рішення, – коментує подію екс-форвард донецького "Шахтаря", 60-річний Віктор Грачов. – Якщо керуватися виключно меркантильними інтересами, то треба було розширювати склад учасників до 64 команд. Тоді би залишилися класичні групи по 4 команди в кожній. Навіть із 48 учасниками важко просто запам'ятати всі збірні. Зі спортивної точки зору тут ніякого виграшу. Загальний рівень учасників турніру впаде. Більше стане прохідних, невидовищних матчів. Збільшиться кількість команд-туристів, для яких головним буде сама участь у турнірі.

Більше навантаження випаде на країну-організатора. Я знаю небагато країн, здатних прийняти турнір із 48 збірних. Утім світ швидко міняється. І за 9 років буде доведено хибність моїх міркувань.

Рішення грати в групах із трьох команд – сумнівне. Зросте ризик договірних матчів. Якщо скасують нічиї – це буде ще один удар по класичному футболу, до якого ми звикли.

Для збірної України таке рішення – безумовний виграш. Згадайте, скільки разів ми не потрапляли на Кубок світу через поразки в стикових матчах. У 1998 році нас не пустила Хорватія, в 2002 – Німеччина, в 2010 – Греція, в 2014 – Франція. Відтак чотири турніри. Фактично, ми втратили два чи три покоління гравців, які не змогли заявити про себе на головному турнірі чотириріччя. Плюс кошти, які могла би мати наша федерація, і які мали би піти на розвиток футболу в нашій країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФІФА підрахували, наскільки розбагатіють від розширення Кубка світу

Зараз ви читаєте новину «"Розширення ФІФА Кубка світу - безумовний виграш для України" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути