четвер, 17 червня 2010 12:56

"Україна на цьому чемпіонаті не загубилася б" - Буряк

"Україна на цьому чемпіонаті не загубилася б" - Буряк

Вчорашній ігровий день відзначився найгучнішою поки що сенсацією нинішнього ЧС - один з головних претендентів на світову футбольну корону, збірна Іспанії програла команді Швейцарії. Наскільки цей результат став несподіваним і як можуть розвиватися події в групі чемпіона Європи, Gazeta.ua поцікавилася у екс-наставника національної збірної України Леоніда Буряка.

- Я вболіваю за Іспанію, - каже Леонід Йосипович. - За якістю, структурою гри, статистичними даними вона перевершила Швейцарію. Але результат є результат. Іспанія зіграла дещо академічно, без будь-яких надзусиль. Незважаючи на те, що у команди достатньо кваліфіковані форварди, претензії у тренера до атакуючої лінії напевно є. Адже не скажеш, що не було моментів, але їх реалізація залишала бажати кращого.

- Не склалося враження, що в думках команда цей матч "перескочила" ще до гри?

- Думаю, що так. Може, не зовсім організовано іспанці підійшли до цієї матчу і подумки вже обіграли Швейцарію. Хоча зміст гри не залишає сумнівів у тому, що Іспанія - одна з кращих команд на нинішньому мундіалі. Тим не менше, не виключено, що ця команда може далі не пройти. У нинішній ситуації їм залишається виходити на поле гранично мобілізованими, не думати про якість гри. Адже для них на першому місці як правило спектакль, але зараз на чільне місце треба ставити результат.

- Підтверджується істина, що на чемпіонаті світу немає "прохідних команд" ...

- Звичайно. Ці всі команди пройшли відбіркові кваліфікації, вони досить серйозні - та ж КНДР, Південна Корея. І "прохідними" ігри з ними не будуть.

- Помітна різниця між збірною Швейцарії чотирирічної давності і тією, яку побудував Хітцфельд?

- Яка країна, така й команда. Не скажу, щоб хтось конкретно чимось запам'ятався. Такий собі гарний середнячок. Звичайно організована, мобільна, відчувається рука тренера, суворе виконання установки на гру. З такими командами завжди грати складно.

- Щось "баварське" в грі команди з'явилося?

- Одна справа - стиль ведення гри, інша, що в чемпіонаті світу вкрай важливо те, в якій команді які виконавці. Тренер, звичайно, підготує, роз'яснить, але від індивідуального рівня гравців залежить майже все.

- Україні було б легше грати з цією командою, ніж з тою, яка була на ЧС-2006?

- Великої різниці не було б. Я просто впевнений, що збірна України на цьому чемпіонаті не загубилася б і виглядала дуже гідно.

- Якою бачиться Вам подальша ситуація в цій групі?

- Усе залежить від розкладу. Для Іспанії кожна гра буде дуже важливою, вона сама себе поставила у вкрай незручне становище. І не виключено, що не все буде залежати від неї. Гондурас для Швейцарії, думаю, буде "прохідним", як і для Чилі. Так що чергова втрата очок може виявитися для чемпіона Європи фатальною.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Україна на цьому чемпіонаті не загубилася б" - Буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути