середа, 27 січня 2010 09:43

"Ніякого списку кандидатів на пост наставника збірної не існує" - Стороженко

"Ніякого списку кандидатів на пост наставника збірної не існує" - Стороженко

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко (на фото) спростував поширену інформацію про офіційний список кандидатів на пост головного тренера національної збірної України.

Нагадаємо, 1-го лютого відбудеться засідання Виконкому ФФУ, на якому, не виключено, головна команда країни отримає нового наставника. Проте, завірив Стороженко, ні про який сформований перелік кандидатів на цю посаду мова не йде.

"Річ у тому, що ніякого офіційного списку кандидатів на пост головного тренера збірної на даний момент не існує, - цитує Стороженка "Команда". - Я лише сказав, що всі перераховані наставники обговорюються ЗМІ, футбольними фахівцями і вболівальниками і цілком можуть розглядатися як кандидатури на вакантний нині пост наставника головної команди країни.

Кожен з членів виконкому 1 лютого може запропонувати свою кандидатуру, і вона обговорюватиметься. Але, на мій погляд, спершу нам потрібно визначитися - збірну очолить іноземний чи вітчизняний тренер. Я, наприклад, схиляюся до українського".

На думку "Команди", вірогідність того, що Виконком ФФУ затвердить нового головного тренера збірної України, невелика.

"Дуже вже багато нюансів потрібно врахувати, щоб зробити дійсно правильний вибір, - пише видання. - Тим більше що зараз спектр кандидатів-іноземців може бути дуже широкий, і якщо вже і обговорювати можливість призначення зарубіжного наставника, то, на наш погляд, краще це робити після чемпіонату світу, коли закінчаться діючі контракти з національними асоціаціями у багатьох топ-тренерів.

Тим, хто переживає про те, що національна команда весь цей час буде безгоспною, незайве нагадати, що в структурі ФФУ є такий підрозділ, як комітет збірних, який очолює Семен Альтман, а заступником у нього працює Йожеф Сабо. Ці фахівці, що мають досвід роботи в національній команді, цілком можуть узяти її під опіку до призначення головного тренера.

До того ж варто нагадати, що до закінчення чемпіонату світу в ПАР для проведення контрольних матчів у міжнародному календарі ФІФА заплануваний лише один день - 3 березня".

За прогнозом "Команди" основна боротьба за пост наставника збірної України розгорнеться між Олегом Блохіним і Юрієм Калитвинцевим.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «"Ніякого списку кандидатів на пост наставника збірної не існує" - Стороженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути