середа, 07 жовтня 2009 13:58

"Не буду зв"язуватися з Алієвим в обхід Суркіса" - Сьомін

"Не буду зв"язуватися з Алієвим в обхід Суркіса" - Сьомін

Журналіст "ГПУ" поспілкувався з колишнім наставником "Динамо", а зараз керманичем московського "Локомотива" Юрієм Сьоміним. Фахівець розповів про шанси "Динамо" в Лізі чемпіонів, повернення Гусєва та чутки щодо Олександра Алієва.

Які головні чинники перемоги над "Рубіном"?

- Перший - мотивація. Якщо ми хочемо потрапити до трійки і грати в Лізі чемпіонів, потребували трьох очок. Другий – висновки після поразки від "Терека". Вирішили зіграти з двома форвардами, пересунувши на цю позицію Одемвінгіє. Але чи надовго – не знаю. Час покаже.

Хто фаворит чемпіонату Росії?

- Однозначно - "Рубін". Але і нас би не списував. "Локомотив" може взяти "золото", якщо виграє усі залишкові матчі. Будемо прагнути.

Російські клуби не змогли пробитися до групового турніру Ліги Європи, а "Шахтар" там грає. "Динамо "обіграло "Спартак" та "Рубін", "Шахтар" пройшов ЦСКА. Рівень чемпіонату Росії падає?

- Якщо дивитися на останні українсько-російські протистояння, висновок один: "Динамо" та "Шахтар" були б у Росії на провідних ролях. Але все одно середній клас команд у Росії вищий через більші фінансові можливості.

І київське "Динамо", і "Локомотив" ви приймали у не найкращі для клубів часи. Де було складніше виправляти ситуацію?

- Та ніде.

Головне "розчистити" команду?

- Грубе слово, не подобається. Скажемо так – визначити кістяк футболістів, на яких ти можеш покластися. І відмовитися від тих, хто не може вирішувати завдання.

Як вам матч "Динамо" - "Рубін"?

- Сподобалися обидві команди. Тільки "Рубін" до перерви, а "Динамо" - після. Суперагресивна гра у киян була, жорстка. Молодці. Ну а "Барселоні" ніхто нині не здатний протистояти. Посперечався тут, що "Динамо" з групи вийде. Головне - "Інтер" обійти, "Барсу" - нереально.

У "Динамо" в Газзаєва заграв Гусєв, який сидів у вас на лаві запасних.

- Він травми зазнав, довго лікувався та відновлювався, от і все. Гравець класний, і я радий, що Олег знову в обоймі.

Шевченка ви взяли б у "Динамо", якби залишалися наставником команди?

- Шевченко – великий майстер. Прекрасно працює на полі, величезний обсяг роботи, мотивація. А рішення щодо його повернення приймав не я, і коментувати його не стану.

Газзаєв заявив, що за три роки хоче виграти з "Динамо" Лігу чемпіонів. Ви б ризикнули таке сказати?

- Ну, це сказав Валерій – не я. Газзаєву ніхто не вірив, коли Валерій говорив про перемогу у Кубку УЄФА. Крім того, у "Динамо" є прекрасний ресурс молодих футболістів. Інша річ, що у футболі все вирішують обставини – ми не менше, ніж "Шахтар" заслуговували на вихід до фіналу Кубку УЄФА і здобуття трофею. Але сталося так, як сталося.

Правда, що ви хочете бачити в "Локомотиві" Олександра Алієва, пропонуючи йому три мільйони євро на рік і квартиру в Москві?

- По-перше, ніхто таких зарплат у "Локомотиві" не має – оклади у нас приблизно такі ж, як у "Динамо", і планку піднімати ми не маємо наміру По-друге, ніхто нікому нічого не пропонує – я ніколи не буду зв"язуватись з Алієвим в обхід дуже симпатичного мені президента "Динамо" Ігоря Суркіса.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Не буду зв"язуватися з Алієвим в обхід Суркіса" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути