середа, 07 квітня 2010 17:25

"Газзаєв не дав мені жодного шансу" - Сабліч

"Газзаєв не дав мені жодного шансу" - Сабліч

Як вже повідомлялося, хорватський захисник київського "Динамо" Горан Сабліч достроково розірвав відносини з клубом, тим самим отримавши статус вільного агента. Gazeta.ua зв"язалася з тепер вже екс-футболістом столичної команди.

Розірвати контракт – чия це була ініціатива?

- Спільна. І моя, і президента. Просто рахуватися у клубі і отримувати зарплату я не захотів. Знайшли оптимальний вихід – він влаштовує і мене, і клуб.

-І що ви плануєте робити далі?

- Шукати нову команду – що ж іще? Не закінчувати ж з футболом. Інша річ, що я довго не мав практики – це ускладнює ситуацію з подальшим працевлаштуванням. До Хорватії повертатися не планую. Хотілося б опинитися в українській команді з єврокубковими амбиціями.Якщо клуб вимогливий – легше і тренуватися і грати.

-Чому не вдалося заграти у "Динамо" Валерія Газзаєва?

- Хто гратиме за команду – визначає тренер. Нинішній наставник не дав мені жодного шансу показати себе.

-На тренуваннях ви були слабші за інших центральних захисників?

- Я не знаю. Тренування... Можна було взяти касети і подивитися на якість моїх матчів у кінці минулого сезону. Але я все одно вдячний "Динамо", президенту та уболівальникам клубу. Це були щасливі роки.

-У травні ви зробили операцію. Кажуть, не поставили до відома Валерія Газзаєва, і він списав вас. Правда?

- Не думаю. Операцію я робив ще за часів Юрія Сьоміна. Травма була неважка, відновився, почав тренуватися. Але на поле не виходив. А мені ж не 20 років. Якби так, то можна було б подумати, що боялися молодого випускати на відповідальні матчі.

-"Динамо" невдало почало 2010 рік. Чому?

- Важко сказати. Потенційно мали 5 очок переваги за підсумками осені. Зрозуміло, команди, з якими втратили очки, мали обігравати, якщо хочемо стати чемпіонами. Знаю, що хлопці завжди максимально зібрано готувалися до матчів. Так що стосовно втрати концентрації я не впевнений. А чому не було результатів – це питання до когось іншого. Упевнений тільки у силі та класі футболістів "Динамо".

-Як щодо чемпіонства 2009/10?

- Відкрите питання. "Шахтар" ще не чемпіон. Так, буде матч у Донецьку, але я не думаю, що місце проведення поєдинку матиме велике значення.

-Але "Динамо" тричі поспіль програло "Шахтареві" у Донецьку. У чемпіонаті, Кубку УЄФА та Кубку України.


- Можу сказати за єврокубковий матч. Нам явно тоді не вистачало швидконогого Артема Кравця.

-Як поставилися до того, що "Динамо" залишив Олександр Алієв?

- Шкода. Дуже сильно додав. Продати такого гравця... Ну, не знаю. Помітно, що такого футболіста киянам не вистачає. Алієв прекрасно розумів Нінковича, Мілевського. Навіщо це все було розривати? А свій потенціал Саша доводить і у чемпіонаті Росії.

-Найсильніша нині пара центральних захисників "Динамо" - ваша думка?

- У цьому сезоні великі шанси отримали Хачеріді та Алмейда. Були матчі, де вони добре грали. А з іншого боку, усі знають про високу кваліфікацію Михалика з Юссуфом. Так що не знаю.

-Найкомфортніший для вас тренер "Динамо"?

- Найсильніший – Сьомін. Осучаснив команду, поставив зонний захист, який ще Сабо пробував грати. А як тільки прийшов була "персоналка". Важко я призвичаювався.

-Місяць тому ви публічно поскаржилися, що Валерій Газзаєв не пускає вас на базу. З того часу стосунки з головним тренером змінилися?

- Як може змінитися те, чого немає? Жодних стосунків. Я не жалкую про жодний свій вислів. Не потрапляю до складу – гаразд. Але ж є ще людський фактор. Президент мене заспокоював, а про що він говорив з тренером – я не знаю.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Газзаєв не дав мені жодного шансу" - Сабліч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути