четвер, 27 червня 2013 09:34

Першу лігу скоротили до 16 команд - офіційно

Першу лігу скоротили до 16 команд - офіційно

У Будинку футболу відбулися збори власників клубів Першої ліги чемпіонату України, на якому було прийнято рішення скоротити турнір з 18 до 16 команд.

На засіданні були відсутні представники "Кримтеплиці" з Молодіжного. Лише по ходу засідання представникам ПФЛ вдалося зв'язатися з власниками клубу, які підтвердили, що знімаються з чемпіонату.

Таким чином, слідом за "Кривбасом", "Перлиною" та ФК Одесою, Україна втратила ще один професійний футбольний клуб, який раніше претендував на вихід у Прем'єр-лігу. У зв'язку зі зняттям з Першої ліги "Кримтеплиці", було прийнято рішення залишити в чемпіонаті 16 команд і відмовити у підвищенні у класі свердловському "Шахтарю".

За підсумками сезону 2013/14 Першу лігу залишать 2 клуби, а поповниться другий український дивізіон 4-ма командами. Таким чином, кількість команд у Першій лізі буде повернуто до 18-ти до наступного сезону.

На даний момент склад учасників Першої ліги виглядає таким чином: "Сталь" Алчевськ., "Олександрія", "Буковина", "Нафтовик-Укрнафта", "Миколаїв", "Авангард", "Зірка", "Суми", "Геліос" , "Олімпік", "Титан", "Полтава", "Динамо-2", "Десна", "УкрАгроКом", "Нива" Тернопіль.

Зараз ви читаєте новину «Першу лігу скоротили до 16 команд - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути