понеділок, 16 травня 2011 16:20

П'єрлуїджі Колліна провів семінар для коментаторів

П'єрлуїджі Колліна провів семінар для коментаторів

У понеділок, 16 травня, в Будинку футболу відбувся семінар ФФУ для теле-і радіокоментаторів "Правила гри: професійний погляд", ведучим якого виступив куратор суддівського корпусу України П'єрлуїджі Колліна.

На семінарі, який тривав три години, були присутні близько 40 журналістів, у тому числі Артем Франков, Олександр Гливинський, Микола Зуєв, Ігор Циганик, Олексій Маргієв, Сергій Панасюк, Роман Кадємін, Олександр Тингаєв, Петро Мага та інші.

Основними темами семінару стали гра рукою, неспортивна поведінка, трактування підкатів. Звичайно, найбільше присутніх цікавила думка Колліни з приводу суддівства Можаровського в матчі "Динамо" - "Шахтар", однак куратор уник конкретних відповідей, заявивши, що він мав розмову з рефері і виклав йому свою точку зору не тільки з приводу пенальті, а і по всьому матчу в цілому.

Також Колліна розібрав матч 1 / 2 фіналу Кубка України між "Шахтарем" і "Дніпром", зазначивши, що червона картка Селезньову була показана правильно, а от Тейшейра законно був нагороджений тільки жовтою (його поведінка нібито не було агресивною).

Також розбиралися випадки на прикладі матчів "Шахтар" - "Волинь" (арбітр помилився, не вилучивши воротаря), "Карпати" - "Оболонь" (Годвін мав отримати червону картку), "Металіст" - "Карпати" (ігри рукою не було) і деякі інші.

Ряд журналістів намагався вступити з італійцем у полеміку, але Колліна уник її, роблячи акцент на тому, що це семінар, а не дискусійний клуб.

Відразу після заходу італійський фахівець вилетів до Дубліна, де буде суддівським наглядачем на фінальному матчі Ліги Європи.

Матч між "Порту" і "Брагою" відбудеться в Дубліні на оновленому стадіоні "Лендсдаун Роуд" у середу, 18 травня. Початок матчу о 21:45 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «П'єрлуїджі Колліна провів семінар для коментаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути