четвер, 04 липня 2013 15:15

"Перенести матч за Суперкубок попросив один з учасників Об'єднаного турніру" - гендиректор Прем'єр-ліги

"Перенести матч за Суперкубок попросив один з учасників Об'єднаного турніру" - гендиректор Прем'єр-ліги

Новий футбольний сезон в Україні відкриється 10 липня поєдинком за Суперкубок країни. В Одесі фіналіст Кубка України "Чорноморець" на однойменному стадіоні прийме чемпіона країни, донецький "Шахтар". Той факт, що гра пройде на домашній арені номінальних господарів, має стати додатковим стимулом для обох команд, сказав сьогодні на прес-конференції в Києві генеральний директор Прем'єр-ліги Петро Іванов.

"Вперше в історії Суперкубка матч проводиться на полі одного з учасників. Рішення грати в Одесі було прийнято ще у квітні, коли відразу кілька команд, крім чемпіона, який вже давно був визначений, мали шанси зіграти в турнірі. З іншого боку, наявність стадіонів, які дозволяли б провести матч на хорошому рівні, не залишає нам великого вибору. Крім того, регламент не передбачає обов'язкового проведення матчу на нейтральному полі. А той факт, що одеську команду будуть підтримувати свої вболівальники, повинен внести у гру додаткову інтригу. Та й для "Шахтаря" може стати хорошим стимулом", - сказав гендиректор Прем'єр-ліги.

Спочатку проведення матчу було заплановано на 9 липня.

"Один з учасників Об'єднаного турніру, який проходить зараз, завчасно звернувся до нас з проханням про перенесення гри, щоб до офіційного матчу команда підійшла в оптимальних кондиціях", - пояснив таке рішення Петро Іванов.

Керівництвом Прем'єр-ліги буде здійснено ряд кроків, щоб максимально привернути увагу одеситів до майбутнього матчу. Зокрема, за словами прес-аташе Прем'єр-ліги Андрія Палаєва вже 8 липня Суперкубок буде виставлений на загальний огляд - або на стадіоні "Чорноморець", або в парку імені Тараса Шевченка.

Призовий фонд турніру складе 1 млн грн, з яких переможець отримає 65%, а переможений - 35%. Перед матчем лауреатам минулого сезону будуть вручені призи. Нагадаємо, кращим футболістом, а також бомбардиром став півзахисник "Шахтаря" Генріх Мхітарян, кращим голкіпером - Максим Коваль ("Динамо" Київ), кращим молодим гравцем - Едуард Соболь ("Шахтар") і кращим тренером в сьомий раз став Мірча Луческу ("Шахтар "). Невідомо, чи буде на врученні Генріх Мхітарян, який не з'явився на навчально-тренувальний збір донецької команди.

Стартовий свисток Інтер Суперкубка України прозвучить 10 липня о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер" розпочнеться о 20:45.

Зараз ви читаєте новину «"Перенести матч за Суперкубок попросив один з учасників Об'єднаного турніру" - гендиректор Прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути