понеділок, 29 серпня 2016 19:49

"Хачеріді не готовий і, швидше за все, залишить збірну" - Шевченко

"Хачеріді не готовий і, швидше за все, залишить збірну" - Шевченко
Фото: sport.ua

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко сьогодні провів свою першу прес-конференцію. Також сьогодні синьо-жовті розпочали підготовку до відбіркового матчу КС-2018 проти Ісландії, який відбудеться 5 вересня на НСК "Олімпійський".

- Дякую всім, що прийшли. Для мене це знакова прес-конференція, хвилюючий момент. Готовий відповісти на всі ваші запитання.

- Як ви оціните функціональний і моральний стан гравців "Динамо" в контексті якості гри в останніх турах і результату матчу з "Ворсклою"?

- Я бачив гру. В "Динамо" було достатньо моментів, щоб забити. Команда не зупинялася, йшла вперед, щоб забити. "Ворскла" дуже добре зіграла. Нехай детальну оцінку дадуть головні тренери однієї та іншої команд.

- Ви згодні, що найбільш актуальна проблема зараз з лівим захисником?

Проблема лівого захисника у нас, дійсно, є. Взагалі ж, якщо говорити про всі проблеми, то треба робити кілька прес-конференцій. Великий плюс, звичайно, те, що в останній грі ( у неділю проти "Сталі" - ГПУ) зіграв Бутко. Також велика проблема в тому, що багато футболістів не отримували достатньо ігрової практики. У деяких також проблеми з клубами, можливо, вони їх поміняють. Це, звичайно, не йде на користь національній команді.

- Викликано рекордна кількість гравців. Як ви будете з них обирати і чи визначилися ви з капітаном?

- З капітаном будемо визначатися в останній момент. Хачеріді приїхав, був на теорії, ми спілкувалися. Але він ще не готовий і, швидше за все, залишить табір збірної. Велика кількість гравців пов'язана з тим, що треба подивитися нових хлопців. Друге - треба створити конкуренцію на кожну позицію. Гравці повинні знати, що за місце в основному складі треба боротися. Плюс, у нас є тижневий цикл, який я розділив на два мікроцикли. Буде тактичне навчання, завтра у нас два тренування, післязавтра - теж два. Тому вирішимо - або буде двостороння гра або тактичне навчання, щоб ми могли вже визначитися з остаточним числом гравців для підготовки до гри з Ісландією.

- На яке місце ви розраховуєте в групі і що скажете про Баланюка і Довбика?

- Перед нами стоїть завдання вийти на Кубок світу. Крім того, я гравцям поставив два завдання - повернути довіру вболівальників грою, бажанням, віддачею. Плюс, ми повинні створити колектив. Що стосується двох молодих нападників, я, перш за все, спілкуюся з головними тренерами і від них отримую всю необхідну мені інформацію. Мені дали по цих гравцях хорошу характеристику, зараз побачимо їх стан, а потім подивимося, чи будуть вони готуватися до матчу з Ісландією.

-Що скажете про подальші перспективи Владлена Юрченка?

- Все залежатиме від того, як він буде виглядати на тренуваннях. У нього ж була важка травма.

- У чому ви бачите сенс відкритого тренування?

- Перш за все - зблизити уболівальників, журналістів і футболістів. Футболісти роблять спільну справу з усіма, кожен з нас представляє країну. Я радий, що прийшла велика кількість журналістів. Команді сказав, щоб вони більше часу приділяли прессе. Ми повинні бути відкритими для всіх. Це моя політика.

- На якій стадії процес натуралізації Марлоса і Мораеса?

- Я не чув про жодну стадію. Ми нікого спеціально натуралізувати не будемо. Гравець повинен отримати паспорт, якщо у нього є бажання виступати за Україну. Далі будемо дивитися, чи підходить він за своїми якостями збірній.

У мене 18 років досвіду гри в збірній. І не тільки як гравця, але і як капітана. Пройшов різних тренерів. Різниця роботи в клубі і в збірній? У тренера збірної набагато менше часу. Потрібно сконцентруватися на тих деталях, які найбільш важливі для команди.

- Як конкретно буде вирішуватися проблема нестачі ігрової практики і що скажете про Ісландії і нашій групі в цілому?

- В першу чергу оцінюємо стан всіх гравців, хто безпосередньо залишиться і буде готуватися до матчу. Ця команда добре вміє оборонятися. Грає трьома блоками. Перший - їз двох нападників, другий з півзахисників, третій - із захисників. Плюс досвідчений воротар. "Стандарти" у них - один з найсильніших моментів. Отже, буде непросто. Визначимося з гравцями, які залишаться, і після першого мікроциклу будемо готуватися до матчу з Ісландією? Наша група - всі дуже хороші і рівні команди. Сюрпризи будуть, у чому, звичайно, плюс цієї групи.

- Чи будуть інші тренування таже відкритими?

- На жаль, відкритих більше не буде. Але традицію, якщо команда буде грати вдома або домашній збір, завжди буду тренування робити відкритою і відкритою для журналістів.

- Викликаний Зозуля, який без практики, але немає Будковского і Девіча, у яких вона є. Чому?

- Я оцінюю гравців за їхніми якостями. Тих, кого викликав, вони, на мій погляд, більше готові нам допомогти сьогодні.

-Враження ваших італійських помічників про Україну?

- Про Україну дуже гарне. Всі захоплюються нашими людьми. При цьому кожен з них розуміє ситуацію, в якій ми сьогодні перебуваємо, відзначає згуртованість, дух.

- Чому так пізно викликали Морозюка з Ротанем?

- Викликали Морозюка через те, що у нас проблема з Хачеріді і нам потрібен захисник. За Ротаня радий, що він визначився з клубом, зіграв вже за нього. Для нас це важливий гравець.

- Перспективи молодих гравців зіграти проти Ісландії?

- Я дав їм шанс. Дуже важливо молодим футболістам його давати. Важлива атмосфера в колективі. Кожен з хлопців знає, як допомогти, яку дати молоді інформацію. А далі все залежить від них.

- За якою схемою буде грати збірна України?

- (Посміхається) Точно можу сказати, що будемо грати з одним воротарем (сміх в залі). А далі все буде залежати від стану гравців, рахунка в матчі. На теорії сьогодні робив акценти, важливо, щоб футболісти їх засвоїли.

- Хто буде працювати з воротарями?

- Педро Харо, він відомий роботою в "Дніпрі"

- Чого ще можна чекати від Шевченка і яких помилок попередників хочете уникнути?

- Головне - буду давати максимум інформації. Без відкритості людям важко багато чого зрозуміти. Що стосується помилок, взагалі в житті мені хочеться, подивившись назад, завжди чесно собі сказати, що я зробив все, щоб мені не було соромно.

- Що зробити збірної, щоб про неї пам'ятали кожен день, а не тільки, коли матчі?

- Важливо всім розуміти, що кожен професійно зробив свою роботу, щоб команді було краще.

- Ви не стали проводити товариський матч перед Ісландією. Чому?

- Від товариської гри я відмовився, щоб ми могли попрацювати над тактикою, це зараз важливіше.

- Можна стверджувати, що ваше завдання - побудувати нову команду, а невихід на КС-2018 не стане трагедією?

- Переді мною два завдання - вийти на Кубок світу і створити команду. Я вірю в хлопців і в команду.

- На яких умовах підписали контракти ваші помічники?

- Всю інформацію щодо умов контракту можете отримати в ФФУ.

- Як змінилося ваше життя після призначення в збірну?

- Це великі емоції і, звичайно, велика відповідальність. Я розумію, яку команду мені довірили і які завдання переді мною поставили.

- Хотіли б як тренер мати в складі гравця Андрія Шевченка?

- Шевченко як гравець вже в минулому. Мені треба вирішувати завдання з тими, хто є.

- Відеоповтори, які будуть на КС-2018, це крок вперед, як ви до них ставитеся?

- Давайте спочатку туди потрапимо, а потім будемо думати про відеоповторах. Але, на мій погляд, це правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не забудьте взяти дітей" - Шевченко запросив уболівальників на відкрите тренування збірної України

Зараз ви читаєте новину «"Хачеріді не готовий і, швидше за все, залишить збірну" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути