понеділок, 03 серпня 2015 18:23

Палюче сонце та бруківка не завадили велосипедистам відкатати 142 км Odessa Grand Prix 2
3

Фото: Євген САВЧУК

Другий етап міжнародної велогонки Odessa Grand Prix-2 відбувся в Одесі 2 серпня. Його протяжність склала 142 км. Маршрут захопив центральні вулиці міста, у тому числі знамениту Дерибасівську, а родзинкою стали ділянки на бруківці, через що гонку порівнювали з легендарною "Париж-Рубе".

Ще одним моментом стало те, що другий етап гонки збігся зі святкуванням Дня ВДВ.

"Цікаво, вони встигнуть відкатати до того, як десантура почне святкувати? Та не турбуйтеся, фонтан уже відключили", - говорили між собою городяни.

На перехрестях постійно чергують волонтери, оснащені червоним прапорцем і свистком. Завдання - вчасно перекрити рух пішоходам на фініші кожного кола.

Переможцем другого етапу став Віталій Буц з команди Kolss-BDC, Україна. Другим фінішував словенський представник Азербайджану Матей Мугерлі (Synergy Baku Cycling Project). Замкнув трійку призерів Вестурс Лукчевічс зі збірної Латвії.

Звичайно, в коментарях спортсмени не могли не торкнутися скандальної ситуації, яка виникла на фініші першого етапу, коли група збилася з маршруту через організаційні недоробки.

"Чи був у зв'язку з цим мандраж? Ні, не було. Перший рік змагання на такому рівні, звичайно, десь була якась помилка. У перспективі, сподіваюся, такого більше не буде. Сьогодні всі чудово було організовано. А те, що сталося вчора - ну що вийшло, то вийшло", - прокоментував результат гонки Віталій Буц.

"Жодна гонка не проходить на 100 відсотків відповідно до правил. Тим не менш, серйозних порушень не було, все добре. Одеса - чудове місто, я тут перший раз, як і в Україні, мені дуже сподобалося. Що стосується гонки, вчорашня була хорошою, хіба що кінець був зіпсований. Ну що сталося, те сталося. Сьогодні було важко, зважаючи на спекотну погоду та покриття", - дав свою оцінку головний суддя гонки Мартін Брюйн.

Ну і, звичайно, не обійшлося без церемонії нагородження призерів та подяки від них у вигляді душу із шампанського.

Нагадаємо, перший етап відбувся напередодні. Його переможцем став інший український велосипедист Олександр Поливода.

Зараз ви читаєте новину «Палюче сонце та бруківка не завадили велосипедистам відкатати 142 км Odessa Grand Prix 2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути