понеділок, 19 лютого 2018 20:11

Батько - футболіст, обраниця - росіянка: що треба знати про олімпійського чемпіона-2018
7

Нинішня обраниця Абраменка - російська фрістайлістка Олександра Орлова
Фото: соцмережі
Нинішня обраниця Абраменка - російська фрістайлістка Олександра Орлова
Нинішня обраниця Абраменка - російська фрістайлістка Олександра Орлова
Моменти золотого стрибка Олександра Абраменка
Моменти золотого стрибка Олександра Абраменка

Україна здобула першу золоту медаль на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані. Олімпійським чемпіоном у лижній акробатиці став Олександр Абраменко з Миколаєва. У вирішальній спробі він випередив китайця Цзя Цзуняна, який став "срібним" і бронзового призера Ігор Іллю Бурова (ОАР).

Це "золото" стало третім в історії незалежної України і першим - у фрістайлі. До цього наші спортсмени перемагали по разу в фігурному катанні (Оксана Баюл, 1994 рік) і біатлоні (жіноча естафета, 2014 рік). При цьому Абраменко став першим золотим медалістом серед чоловіків від України в історії зимових Олімпіад. Фігурист Віктор Петренко став Олімпійським чемпіоном-1992 у складі "об'єднаної команди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві пообіцяли зайнятися квартирним питанням Абраменко

Народився Олександр Абраменко 4 травня 1988 року в Первомайському на Харківщині. Батько спортсмена професійно займався футболом. Зараз - офіцер безпеки в МФК (міні-футбольний клуб) "Миколаїв". Мати Ірина - шкільний учитель.

Фрістайлом почав займатися в 2002 році в Миколаєві. "У нас була одна-єдина в Радянському Союзі гірка - водний трамплін для тренувань. Перший час не знав, що це за вид спорту такий. У нас був зал, гімнастична доріжка, батути, кільця, бруси. Загалом, рай для дитини! А потім вже дізнався, що це зимовий вид спорту і взагалі пов'язаний з лижами", - розповів Абраменко в одному з інтерв'ю.

На чемпіонаті світу дебютував у 2006 році. В 2016 році виграв загальний залік Кубка світу. Але наступний сезон практично повністю пропустив через травму коліна, навіть думав про завершення кар'єри.

Олімпіада-2018 стала для Абраменка четвертою в кар'єрі. У Турині-2006 українець зайняв 27-е місце, в Ванкувері-2010 став 24-м, а в Сочі2014 - 6-м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я виправдав ваші надії" - олімпійський чемпіон Олександр Абраменко

Абраменко зустрічається з російською фрістайлісткою Олександрою Орловою. У Пхенчхані вона стала 8-ю, теж в акробатиці. Пара вже давно зустрічається, проводить спільні канікули в екзотичних країнах. Також разом зустрічає Новий рік і робить святкові фотосесії. Раніше був одружений на українській фрістайлістці Ользі Волковій - бронзовій призерці чемпіонату світу-2011. Пішла зі спорту після Ігор у Сочі.

Раніше стали відомі призові за медалі Олімпіади-2018.

Зараз ви читаєте новину «Батько - футболіст, обраниця - росіянка: що треба знати про олімпійського чемпіона-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути