неділя, 16 жовтня 2011 13:15

Нойштедтер готовий пожертвувати німецьким паспортом заради збірної України

Нойштедтер готовий пожертвувати німецьким паспортом заради збірної України

Півзахисник менхенгладбахської "Боруссії" Роман Нойштедтер висловив готовність приєднатися до збірної України в тому випадку, якщо будуть улагоджені всі належні юридичні процедури.

"Російську я можу назвати своєю рідною мовою. Народився в Дніпропетровську і перші кілька років життя провів в СРСР. Потім наша сім'я переїхала до Німеччини - звичайно, тут німецька переважає у моєму спілкуванні, але вдома з батьками або братом часто говоримо російською.

Приблизно місяць тому відбулася розмова з представниками української збірної - мені подзвонив Андрій Баль. Запитав, чи хочу я захищати кольори української збірної. Я відразу відповів ствердно. Думаю, у штабі національної команди мене зрозуміли. Що тепер? Читаю в газетах, що юристи зараз розглядають можливість отримання українського громадянства. Більше поки новин немає", - говорить футболіст.

У "Боруссії" Романа все влаштовує.

"Я дуже задоволений нинішнім станом справ у Гладбасі. Наставник Люсьєн Фавр каже, що цінує мене, добре ставляться і вболівальники. До того ж, якщо в минулому сезоні ми ледь не вилетіли з бундесліги, зайнявши 16-те місце, то в цьому все кардинально помінялося на краще: після восьми турів ми треті, а за очками поступаємося тільки "Баварії". У нинішньому чемпіонаті відчуваю себе набагато впевненіше, набувається досвід, і я допомагаю партнерам в атаці. Міг би вже забити як мінімум три або чотири м'ячі. Але поки воротарі тягнуть... ", - сказав він.

Заради збірної України готовий пожертвувати німецьким паспортом.

"Розлучуся з німецьким паспортом, якщо від цього питання буде залежати, чи зможу я грати за збірну Україну. Хоча зараз усі думки зайняті тим, щоб добре виступати за клуб і розвиватися у футбольному плані", - розповів футболіст в інтерв'ю виданню "Команда".

Зараз ви читаєте новину «Нойштедтер готовий пожертвувати німецьким паспортом заради збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути