четвер, 09 лютого 2017 11:48

"Ніякого криміналу. З Чановим стався нещасний випадок"

"Ніякого криміналу. З Чановим стався нещасний випадок"

Колишній голкіпер київського "Динамо" і збірної СРСР з футболу Віктор Чанов помер у віці 57 років.

Раніше повідомлялося, що на Чанова скоїли напад. Наші джерела це спростовують.

"Ніякого криміналу там немає. Нещасний випадок удома. Упав зі сходинок. З кожним могло таке трапитися", - розповів gazeta.ua близький приятель футболіста.

Колишнього воротаря київського "Динамо" та збірної СРСР знайшли закривавленим на дачі в селі Рославичі Васильківського району на Київщині у ніч проти 20 січня. 18 днів перебував у комі. 8 лютого о 19:50 помер, не приходячи до тями.
Після смерті з'явилася інформація, ніби авто Чанова зупинили невідомі і побили, завдавши черепно-мозкових травм. Вона не підтвердилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі деякі подробиці смерті Віктора Чанова

Віктор Чанов народився у Донецьку. Його старший брат В'ячеслав і батько Віктор Гаврилович також були футбольними воротарями. 19-річним дебютував за донецький "Шахтар". 1981-го перейшов до київського "Динамо".

- Лобановський кликав мене шість разів, - розповідав Чанов. – На сьомий погодився, бо зрозумів: наступної розмови може і не бути.

З 1986-го зіграв у всіх вирішальних матчах переможного для команди Кубка кубків. Того ж року був визнаний найкращим воротарем Радянського Союзу.

Триразовий чемпіон СРСР. Віце-чемпіон Європи 1988 року у складі збірної. Там кар'єра не склалася. У складі київської команди Чанов став триразовим чемпіоном СРСР, п'ятиразовим володарем Кубка країни і переможцем Кубка кубків. Протягом кар'єри виступав за донецький "Шахтар" та ізраїльські "Маккабі" (Хайфа) та "Бней Ієгуда".

У складі збірної СРСР провів 21 зустріч, в якій пропустив вісім м'ячів. Разом з національною командою завоював срібні медалі чемпіонату Європи 1988 року.
Зараз ви читаєте новину «"Ніякого криміналу. З Чановим стався нещасний випадок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути