вівторок, 21 квітня 2009 16:01

"Немає у мене ніякого комплексу Луческу" - Юрій Сьомін

"Немає у мене ніякого комплексу Луческу" - Юрій Сьомін
У неділю "Динамо" програло в гостях "Кривбасу". Виправдовуватися будете?

- А що, "Шахтар", коли програв у Запоріжжі, виправдовувався? Чемпіонат України – достатньо сильний турнір, пройти його без поразок нереально.

Через євроматчі у нас було мало часу на підготовку до гри в Кривому Розі. "Кривбас" на підйомі, перед тим як обіграти нас, узяв три очки у Сімферополі. Ми ж мали переконливу переможну серію, і я усвідомлював, що вона рано чи пізно закінчиться. Навіть добре, що "фінішувала" у Кривому Розі

У Кривому Розі дебютував бразильський форвард Гільєрме, який взимку обійшовся "Динамо" у $ 15 млн. Ви задоволені його діями?

- Наявність двох голевих моментів у Гільєрме – плюс для нього. Їх нереалізація – мінус. Єдиний мінус. Зіграв він у Кривому Розі непогано. А судити його, скажімо, за обсягом роботи, який готовий виконати нападаючий у матчі, зарано.

У неділю не грав Алієв - Олександру ви дали можливість відпочити. Сергій Кравченко, який вийшов замість Алієва, довів, що він потрібен "Динамо"?

- Потрібен, не сумнівайтеся. І у Кравченка, і у Алієва – своя ігрова лінія, кожний отримує свій ігровий час, це нормально і на користь клубу.

У Кривому Розі не грав Олег Гусєв. Правда, що у вас конфлікт із півзахисником?

- Ну, у тих, хто не виходить на поле, завжди конфлікт з тренером. Гусєв достатньо грав за "Динамо", багато поєдинків провів у стартовому складі. З "Кривбасом" грали інші, це нормально. У нас 22 футболісти, одночасно усіх я випустити на поле не можу.

Матч проти "Шахтаря" на Кубок України перенесений з 22 квітня на 13 травня. Вас це влаштовує?

- Важко сказати. Це спільна ініціатива клубів. Просто, коли складали календар Кубка, ніхто не знав, що "Динамо" з "Шахтарем" перетнуться ще й у Кубку УЄФА. Перенос матчу Кубку України – можливість дати футболістам привести себе до ладу після чвертьфіналів Кубку УЄФА, уникнути травм. Так що я точно не проти – спочатку треба нам з "Шахтарем" з"ясувати стосунки у Європі, а потім повернутися до внутрішніх справ.

Єврокубкові матчі проти "Шахтаря" - найважливі у вашій тренерській кар"єрі?

- Ні. Найважливіший матч нині – 26 квітня проти "Харкова". А потім поетапно і до "Шахтаря" доберемося.

Ваш помічник Борис Ігнатьєв заявив, що "Шахтар" робить ставку на індивідуальну гру, а "Динамо" на колективну. Ви згодні з такою думкою?

- Це матчі покажуть. І чемпіонат України. За його підсумками побачимо – хто сильніший.

"Шахтар" під керівництвом Мірчі Луческу торік став чемпіоном. Виграв Кубок та суперкубок України. У листопаді – переміг в донецькому матчі чемпіонату країни. Чи є у вас "комплекс Луческу"?

- А який може бути комплекс? По-перше, суперкубок ми програли по пенальті, у основний час була нічия. По-друге, у січні 2008-го виграли у "Шахтаря" в матчі на Кубок першого каналу. Як буде далі побачимо, але ніяких комплексів.

Луческу після чвертьфіналу Кубка УЄФА у Марселі продовжив контракт з гірниками на два роки. Як цей факт може позначитися на європротистоянні, та і не тільки, "Динамо" та "Шахтаря"?

- Мене це питання абсолютно не хвилює.

Форвард Артем Кравець пропустив матчі з ПСЖ через травму. Який нині його стан?

- Сподіваємося, він зможе зіграти у неділю проти "Харкова".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Немає у мене ніякого комплексу Луческу" - Юрій Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути