понеділок, 28 липня 2014 13:05

"Назавжди у нашому серці" — гравці "Ворскли" одягли футболки з портретом Бабаєва
3

Фото: Ірина КОЗЮПА

Матчу між київським "Динамо" і полтавською "Ворсклою" могло і не бути. У суботу зранку, 26 липня, президента полтавчан Олега Бабаєва застрелили біля власного дому. Наступного дня "зелено-білі" мали зіграти у столиці. Ходили розмови про перенесення зустрічі, але команда таки вийшла на поле. У білих футболках з портретом Олега Мейдановича і написом на спині "Навсегда в нашем сердце". Наставник команди Василь Сачко одягнувся у чорне. Його помічники прикріпили траурні стрічки до футболок.

Великий чорно-білий портрет усміхненого Бабаєва вивісили над гостьовим сектором полтавчан. Зверху напис - "Скорбим". На стадіоні звучала мінорна музика. І її вимкнули коли на поле почали виходити футболісти. Далі хвилина мовчання.

Капітан і багаторічний гравець "Ворскли" Арменд Даллку не стримав сліз. Після матчу він стомлений і засмучений зупиниться у мікст-зоні і розповість, що Олег Мейданович був для команди не тільки президентом, але і другом. І що вони майже разом прийшли у клуб. А ще у п'ятницю Бабаєв зустрічався з гравцями і поставив команді завдання вийти в єврокубки. А вже наступного дня його не стало.

***

Після хвилини мовчання "Олімпійський" заспівав гімн України. "Ще не вмерла України" виконували перед початком всіх матчів туру. Також на поле винесли величезний синьо-жовтий прапор. Футболісти "Динамо" грали у новій домашній білій формі з маленькими прапорцями біля комірця.

Вже на 10-й хвилині колишній ворсклянин Роман Безус забиває головою після подачі Владислава Калитвинцева з кутового. Гол не святкує.

"Важко щось говорити на фоні тих подій, які трапилися, - каже після матчу Роман. - Було важко психологічно грати. Як мені так і гравцям Полтави. Для "Динамо" добре розпочати чемпіонат з перемоги.

Хочеться висловити слова подяки Олегу Мейдановичу. Він дуже багато зробив для мене. Ще з того часу як мені було 15 років. Також він багато зробив для мого рідного міста і його жителів (Кременчук). Вічна йому пам'ять".

***

Після першого ж "Ла-ла-ла-ла" диктор просить фанатів не вживати лайливих слів, але цей заклик всі успішно ігнорують. До речі, на "Львів Арені" у матчі за Суперкубок України фанатів просили не застосовувати піротехніку. Більше зауважень не було.

У перерві киянам нагадали, що вже у найближчу середу на "Олімпійський" завітає Ліга чемпіонів. "Дніпро" зіграє у столиці проти "Копенгагена", який побоявся летіти у Дніпропетровськ. Мирон Маркевич зізнався, що не в образі за це на данців. І справді, їх можна зрозуміти.

Десь із 60 хвилини матчу глядачі почали активно освистувати команди. Гра заспокоїлась і проходила практично без воріт. Очевидно, після феєричного Кубка світу любителям футболу важко дається перехід на матчі української прем'єр-ліги.

Але далі і гра, і трибуни пожвавилися. Ультрас "Ворскли" влаштували перекличку із верхніми секторами "звичайних" вболівальників. Гості кричали "Путін". Господарі відповідали "Х**ло". А далі весь "Олімпійський" доводив, що москалів на матчі немає.

Наприкінці матчу фанати влаштували перекличку "Ворскла Полтава" — "Динамо Київ", а на 88-й хвилині ще раз виконали гімн України.

***

Після матчу футболісти "Ворскли" всім складом пішли дякувати своїм фанатам за підтримку. Гравці не просто аплодували, а підійшли впритул до сектору і вітались за руки.

На стадіоні зазвучала пісня "Ляпіса Трубєцкого". Глядачі залишали "Олімпійський", наспівуючи слова з "Воїнів світла".

Всього на матчі було 18 630 глядачів. Ніби небагато, але саме ця зустріч стала найбільш відвідуваною у першому турі.

Зараз ви читаєте новину «"Назавжди у нашому серці" — гравці "Ворскли" одягли футболки з портретом Бабаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути