неділя, 07 червня 2015 13:50

"Нас називають сепаратистами або терористами, ми цього не заслужили" - Луческу

"Нас називають сепаратистами або терористами, ми цього не заслужили" - Луческу
Фото: shahtar.com

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про складнощі перебування в Україні і ще раз підтвердив, що залишиться у донецькому клубі.

"Ви знаєте, в Україні громадянська війна. Ми вже тривалий час не перебуваємо вдома і майже рік живемо в готелях. Базуємось в лісі біля Києва. Але нам дуже не вистачає нашого найкрасивішого й сучасного стадіону "Донбас Арена". Ми постійно подорожуємо - всі 52 рази в сезоні ми літали на матчі на літаку", - говорить тренер.

"У "Шахтарі" багато в Україні бачать ворога. Нас називають сепаратистами або терористами. Ми стикаємося з відношенням, якого не заслужили. Але в таких умовах ми граємо в футбол, намагаємося бути успішними. "Шахтар", "Зоря", донецький "Металург", "Чорноморець", "Олімпік", "Іллічівець". "Динамо" виграло чемпіонат, але 80 відсотків матчів провело в Києві", - резюмує тренер.

"Наприкінці минулого сезону я продовжив контракт. Я погодився, щоб показати, що мене не хвилюють умови, в яких доведеться працювати. Я сказав президенту, що буду працювати ще рік. Не виїду, як це зробив Хуанде Рамос через усі ці події. Тут справа не в професіоналізмі, а в характері. Втекти було дуже просто. Сміюся з тих, хто пише, що я не поїхав через землю в Донецьку. Яка земля? Про це пишуть у Румунії та Туреччини, але в Україні не продають землю іноземцям. Це відверта брехня", -вважає Луческу.

Він не заперечує, що стояло питання про його переїзд до Туреччини.

"Так, ми розмовляли з Фікретом Орманом (президентом "Бешикташа"- Прим.). Мені він подобається, я поважаю його. Але інформацію передали так, як ніби ми вже про все домовилися Я не знаю, як буде продовжуватися моя кар'єра. Багато що залежить від здоров'я, але я ще голодний до перемог. Я залишуся доти, поки в мене буде пристрасть до гри. Подивимося, я люблю Туреччину. Ця країна завжди в моєму серці", - сказав Луческу.

Зараз ви читаєте новину «"Нас називають сепаратистами або терористами, ми цього не заслужили" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути