пʼятниця, 26 серпня 2016 18:10

"На шанси "Зорі" дивлюся критично, а "Шахтарю" потрібно і вийти, і Україні коефіцієнтів додати" - Франков

"На шанси "Зорі" дивлюся критично, а "Шахтарю" потрібно і вийти, і Україні коефіцієнтів додати" - Франков
Артем Франков. Фото: sport.ua

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков прокоментував для Gazeta.ua жеребкування групового раунду Ліги Європи для "Зорі" і "Шахтаря". Нагадаємо, луганчани зіграють в групі А, а донецька команда опинилася в квартеті Н.

"За складом групи "Зорі", таке враження, що луганчани в Лізі чемпіонів зібралися грати. Звичайно, зі спортивної сторони на шанси команди Юрія Вернидуба вийти з групи дивлюся досить критично. Проте, боротися, здобувати очки, заробляти гроші, а також створювати видовище для своїх уболівальників - це те, що, власне, гравці повинні робити, викладаючись по максимуму. Тому самому "МЮ" на якомусь етапі знадобиться ротація, адже навантаження в чемпіонаті Англії, як ми знаємо, серйозне. І провести цю ротацію Моурінью може саме в матчах з "Зорею". Відповідно, здобути очки луганчанам буде набагато легше. Плюс, давайте не будемо забувати, що Ліга Європи для англійських клубів - це, свого роду, набридливе навантаження. І представляти якийсь інтерес починає, як правило, за межами групового турніру", - стверджує Франков.

На його думку, є один вкрай важливий момент, який куди суттєвіше переважує те, що Фонсека поїде в гості до "Браги" - своїй колишній команді.

"У випадку з "Шахтарем" набагато важливішим є те, що в нас у суперниках бельгійський, португальський і турецький клуби. Всі вони - наші сусіди в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Наша восьма позиція досить надійна. Проте, зайві очки нам не зашкодять. Тим більше, з урахуванням того, що ми вже втратили "Олександрію" з "Ворсклою" та й той самий "Шахтар" від "Янг Бойз" вилетів. А нам треба по таблиці коефіцієнтів максимально рухатися вперед. Тому, що якщо УЄФА в повній мірі змінить формат кваліфікації єврокубків, який поки затверджений лише частково, і ми втратимо одну команду в Лізі чемпіонів, у нас з новою силою можуть поновитися футбольні війни. З огляду на те, що "Шахтар" грає з турками й бельгійцями, а "Динамо" грає теж з турками, нам потрібні як просто очки, так і подвійні очки. Тобто ті, які взяті в суперечці з прямими конкурентами по таблиці. Ситуація у нас в цьому плані просто "блиск": мало того, що в єврокубках все три клуби отримали турків у суперники, так ще й збірній з Туреччиною у відборі грати. Отже, ми туди, схоже, не наїздимося і не надивимося. В будь-якому випадку, в "Шахтаря" абсолютно прохідна група і команда може дуже добре попрацювати на коефіцієнт України, вийти з групи з першого місця цілком реально, а не з першого буде локальною невдачею", - резюмує журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Шахтаря" створив сенсацію у чемпіонаті Туреччини

Зараз ви читаєте новину «"На шанси "Зорі" дивлюся критично, а "Шахтарю" потрібно і вийти, і Україні коефіцієнтів додати" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути