вівторок, 20 грудня 2011 15:49

На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно

На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно

УЄФА оприлюднив прізвища арбітрів, які будуть працювати на чемпіонаті Європи 2012 року. Несподівано в число елітних рефері увійшов український фахівець - одесит Віктор Швецов (на фото).

Правда, нашому співвітчизнику випаде нагода попрацювати лише за умови, якщо хтось із головних арбітрів не зможе з якихось причин вивести команди на поле. Швецов, як і Марчін Борскі (Польща), Том Хаген (Норвегія), Павел Краловец (Чехія) обрані як четверті рефері.

В цілому ж на Євро-2012 працюватимуть 12 головних арбітрів, тобто на кожного припаде по два матчі групового турніру. В цілому список суддів виглядає так: Джюнет Чакір (Туреччина), Йонас Ерікссон (Швеція), Віктор Кассаї (Угорщина), Бьорн Куйперс (Голландія), Стефан Лануа (Франція), Педро Проенса (Португалія), Нікола Ріццолі (Італія), Дамір Скоміна (Словенія), Фольфганг Штарк (Німеччина), Крейг Томас (Шотландія), Карлос Веласко (Іспанія), Ховард Вебб (Англія).

Повністю бригади арбітрів сформують і оприлюднять на початку січня. До Євро-2012 судді проведуть два тренувальні збори - з 30 січня по 2 лютого, і з 30 квітня по 3 травня.

Нагадаємо, Швецов народився 22 червня 1969 року; зайнявся суддівством у 1991 році, а в 2005 році почав обслуговувати матчі вищої української ліги. Категорію ФІФА Швецов отримав у 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути