неділя, 22 вересня 2013 16:33

"Ми хочемо, щоб діти перестали тонути" - плавання може стати шкільним предметом
14

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Найкращі українські плавці зможуть навчатися у Міжнародному клубі спортивного плавання "Енергетичний стандарт". Про це розповів перший віце-президент та голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Клуб започаткував меценат організації — компанія "Енергетичний стандарт". Президент клубу Констянтин Григоришин хоче сформувати еліту українського та російського плавання і допомогти перспективним плавцям розвинути свій талант. Головний тренер клубу — відомий італієць Андреа Ді Ніно. До роботи також залучено найкращих світових фахівців — лікарів, психологів, дієтологів, фізіологів та біомеханіків.

"Мета клубу — сформувати нову еліту плавців в українському плаванні, які завоюють медалі Олімпіади-2020", - зазначив Качуровський.

Окрім особливостей роботи клубу Дмитро Олегович розповів про ініціативу Федерації про обов'язкове навчання дітей плаванню у школах.

"Ми хочемо, щоб діти перестали тонути, тому що їх не навчили вчасно плавати. Щоб у нас знизився рівень дитячого алкоголізму, куріння та комп'ютерної залежності, щоб здорових дітей було більше. Звичайно ми не можемо вирішити всі проблеми завдяки плаванню, але наш вид спорту дозволяє на них вплинути.

У нас виділені три основні напрямки. Перший — це спорт високих досягнень. Цей аспект завжди перебуває на видному місці, адже це візитна картка нашого виду спорту. Про розвиток плавання роблять висновки за кількістю медалей. Хоча воно не завжди може відображати реальний стан справ.

Другий напрямок пов'язаний з розвитком інфраструктури. Держава починає активно працювати над будівництвом спортивних майданчиків і баз. У Верховній Раді вже пройшла програма у першому читанні, яка передбачає будівництво плавальних басейнів та спортивних майданчиків у досить великій кількості. Під неї має бути виділений бюджет.

У цьому питанні Федерація плавання бачить себе ініціатором, помічником чи консультантом, а в деяких питання містком між Україною та світовим досвідом.

Третій напрям дуже важливий. У наступне чотириріччя ми сподіваємось зрушити його з місця. Це питання обов'язкового навчання дітей плаванню у школах. Ми дуже сподіваємось, що нам це вдасться. Зараз ми проводимо попередню роботу з представниками законодавчої та виконавчої влади.

Ми будемо ініціювати це питання, щоб довести його до того, щоб кожна дитина у нашій країні була кваліфіковано навчена плавати і тим самим застрахована від нещасного випадку на воді. У нас дуже погана статистика. В Україні за рік тоне більше трьох тисяч людей — 10-15% діти", - сказав Качуровський.

Функціонер також зазначив, що Україна боротиметься за проведення чемпіонату Європи з плавання у 2018-у році.

Зараз ви читаєте новину «"Ми хочемо, щоб діти перестали тонути" - плавання може стати шкільним предметом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути