неділя, 22 жовтня 2017 20:11

"Моя собака гавкотом переконала мене повернутися в "Баварію" - найстарший тренер в історії Ліги чемпіонів
5

Контракт Юппа Хайнкеса розрахований до кінця цього сезону
Контракт Юппа Хайнкеса розрахований до кінця цього сезону
Контракт Юппа Хайнкеса розрахований до кінця цього сезону
Контракт Юппа Хайнкеса розрахований до кінця цього сезону
Контракт Юппа Хайнкеса розрахований до кінця цього сезону

"На моїй останній прес-конференції чотири роки тому я сказав, що завершую кар'єру тренера. Після цього я отримав безліч пропозицій від європейських клубів. Пропонували і на ТБ працювати, але я від усього відмовився. Було важко, але дружина і донька сказали, що я повинен повернутися в "Баварію". Моя собака теж гавкнув двічі, тоді я все остаточно зрозумів", - сказав Юпп Хайнкес.

За словами тренера, людина завжди повинна пам'ятати про тих, хто їй допоміг.

Про повернення Хайнкеса "Баварія" оголосила 6 жовтня. Контракт з фахівцем розрахований до кінця сезону-2017/18. Він змінив на посаді відправленого у відставку Карло Анчелотті.

Хайнкес очолював "Баварію" з 1987 по 1991 рік і з 2011 по 2013 рік. Він завершив тренерську кар'єру в 2013-му після того, як виграв з мюнхенцями Лігу чемпіонів, а також чемпіонат і Кубок Німеччини.

Наставник почав з того, що встановив нові правила поведінки для футболістів команди.

Футболістам "Баварії" заборонено користуватися мобільними телефонами всюди, крім роздягальні. При попередньому тренері Карло Анчелотті вони могли використовувати їх протягом всього дня на тренувальній базі.

Хайнкес вирішив починати тренування о 10:00 замість 11:00, а також зробив їх значно інтенсивнішими. Крім того, гравцям треба тримати роздягальню в чистоті і порядку, чого не було при Анчелотті.

Гравці мають спілкуватися один з одним і персоналом клубу у ввічливій і доброзичливій манері. Заняття не почнеться доти, поки кожен не привітається з кожним.

Ще одне нове правило - обов'язкові спільні обіди після тренувань і скасування дієт. За словами Хайнкеса, у виборі продуктів потрібно керуватися своєю головою.

У своєму першому поєдинку при новому-старому тренері "Баварія" декласувала опонента - "Фрайбург". У ворота гостей влетіли п'ять м'ячів.

Вік - це цифра, і нічого більше. Я відчуваю себе молодим і хочу зробити команду, в якій на першому місці буде взаємоповага і згуртованість

Потім була впевнена перемога в Лізі чемпіонів у матчі проти "Селтіка" - 3:0. А Хайнкес став найстаршим тренером, який коли-небудь очолював команду в цьому турнірі.

18 жовтня 2017 року німецькому фахівцеві виповнилося 73 роки і 162 дні.

Також до п'ятірки найбільш вікових фахівців в історії найпрестижнішого європейського турніру входять Раймонд Гуталс, Алекс Фергюсон, Луїс Арагонес і Мірча Луческу.

"Вік - це цифра, і нічого більше. Я відчуваю себе молодим і хочу зробити команду, в якій на першому місці буде взаємоповага і згуртованість", - каже Хайнкес.

Юпп народився 9 травня 1945 року у Менхенгладбаху. Виступав на позиції нападника. Відомий як гравець "Боруссії" з Менхенгладбаха і національної збірної. В якості гравця Юпп - чотириразовий чемпіон ФРН, володар Кубка ФРН (1972/73) і Кубка УЄФА (1974/75) у складі "Боруссії". Чемпіон Європи (1972) і світу (1974) у складі збірної Німеччини.

Тренував п'ять німецьких клубів ("Боруссію" з Менхенгладбаха (двічі), мюнхенську "Баварію" (чотири рази), франкфуртський "Айнтрахт", гельзенкірхенський "Шальке" і леверкузенський "Байєр"), три іспанських ("Атлетик" (двічі), "Тенеріфе" і мадридський "Реал") і один португальський - "Бенфіку".

В якості тренера Хайнкес - дворазовий переможець Ліги чемпіонів (з "Реалом" в сезоні 1997/98 і "Баварією" в сезоні 2012/13), триразовий чемпіон Німеччини (1988/89, 1989/90 і 2012/13) і володар Кубка Німеччини (2012/13).

Юпп Хайнкес - один з 18 тренерів, які двічі вигравали Лігу чемпіонів УЄФА, при цьому один з 4-х тренерів, які вигравали цей турнір з двома різними клубами. І це не кінець історії. В "Баварії" в цьому сезоні ще все попереду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіх і гроші вирішують все, коли мова йде про трансфер: скандальне інтерв'ю зірки "Баварії"

У чемпіонаті Німеччини "Баварія" після 9 турів має рівну кількість очок з лідером бундесліги дортмундською "Боруссією" Андрія Ярмоленка і поступається лише за додатковими показниками.

У своїй групі Ліги чемпіонів команда з 6 очками після трьох турів займає друге місце, поступаючись ПСЖ (9 очок).

Зараз ви читаєте новину «"Моя собака гавкотом переконала мене повернутися в "Баварію" - найстарший тренер в історії Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути