понеділок, 24 лютого 2014 19:07

"Металіст" буде не один. Постраждає ще кілька команд" - Федорчук

"Металіст" буде не один. Постраждає ще кілька команд" - Федорчук
"Футбол в Україні — це іграшка для багатих" - Федорчук niknews.mk.ua

Харківський "Металіст" може припинити своє існування. Наставник харків'ян Мирон Маркевич подав у відставку і розповів, що команда вже три місяці сидить без зарплатні. За словами тренера президента клубу Сергія Курченка немає, а його помічники розгублені.

"На жаль, футбол в Україні — це іграшка для дуже і дуже багатих, - каже Gazeta.ua футбольний тренер та експерт Олег Федорчук. - Часто його використовують, як політичний капітал. Тому зараз люди, які відходять від влади, припиняють фінансувати команди. Думаю, "Металіст" буде не один. Постраждає ще кілька команд. Не хочу їх називати. Ви самі побачите, що кілька клубів прем'єр-ліги, першої та другої ліг зазнають фінансових труднощів і припинять своє існування.

Хочу заспокоїти вболівальників. Нічого страшного не станеться. Скажу більше. Під час війни у 1941-42 роках проводилися чемпіонати з футболу навіть на окупованих територіях. Тому футбол буде. Єдине, що постраждає — це його якість на клубному рівні. Збірної України це не буде стосуватися.

Процеси, які зараз відбуваються у країні, у футболі були ще більш наочними та очевидними. Можна готувати революційні зміни. Перш за все потрібно боротися з корупцією і за чистоту. Зараз будуть затребуваними справжні патріоти та професіонали.

Деякі говорять українською мовою і в той же час дають футболістові з Бразилії український паспорт. А після революції говорять, що "я за Майдан". Українцем та патріотом потрібно бути у своїх діях. Зараз я не буду називати прізвища тренерів, які тепер виявляється за Майдан, а у самих у команді було 12 іноземців з 11 гравців", - сказав Федорчук.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" буде не один. Постраждає ще кілька команд" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути