субота, 10 жовтня 2015 17:44

Менше голів, перемог і глядачів: "Шахтар" зіграв 30-й "домашній" матч без "Донбас Арени"

Менше голів, перемог і глядачів: "Шахтар" зіграв 30-й "домашній" матч без "Донбас Арени"
Середня відвідуваність домашніх матчів "Шахтаря" скоротилася більш ніж у 5 разів

Матч "Шахтар" - "Чорноморець" став для "гірників" 30-м номінально домашнім поза "Донбас Ареною".

Офіційний сайт "Шахтаря" порівняв результати показані командою на рідному стадіоні зі статистикою виступів за його межами. Більшість своїх домашніх матчів "гірники" проводять у Львові на "Арені Львів" і в Києві на стадіоні імені Віктора Баннікова.

"З втратою свого поля дещо погіршилися результати "помаранчево-чорних". Підопічні Мірчі Луческу здобули на три перемоги менше, ніж за такий же ігровий відрізок на "Донбас Арені", при цьому поступилися 4 рази і в 7 випадках завершили матч внічию.

Зрозуміло, у зв'язку з цим зменшився відсоток набраних очок у внутрішньому чемпіонаті - 80% порівняно з недавніми 89,4%. Якщо брати до уваги матчі у всіх турнірах, то відсоток знизився з 78,8% до 71,1%.

Знизилася і загальна результативність "Шахтаря": 64 забитих м'ячі поза домом (2,13 м'ячі за гру) проти 78 (2,53 за матч) - у Донецьку. Цікавий факт: в одному тільки чемпіонаті України на "Донбас Арені" команда записала до свого активу ту ж кількість голів, що в тридцяти матчах у всіх турнірах на інших стадіонах.

Практично рівні результати показав "Шахтар" в єврокубках: по 7 матчів провели "гірники" у Львові і в Донецьку (по 2 перемоги, 3 нічиїх і 2 поразки відповідно). Трохи результативнішими вийшли ігри на "Арені Львів" - 12 забитих м'ячів проти 10 на "Донбас Арені".

30 попередніх матчів "Шахтаря" на "Донбас Арені" відвідало утричі більше вболівальників, ніж умовно домашні матчі у Львові, Києві, Черкасах та Одесі. Якщо ж розглядати окремо чемпіонат України, то середня відвідуваність домашніх матчів скоротилася більш ніж у 5 разів", - повідомляє офіційний сайт "гірників".

Зараз ви читаєте новину «Менше голів, перемог і глядачів: "Шахтар" зіграв 30-й "домашній" матч без "Донбас Арени"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути