середа, 11 вересня 2013 12:32

Лемпард присвятив матері матч з Україною
16

Руслан Ротань
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Олександр Кучер
Стівен Джеррад

Національна збірна України зіграла внічию з Англією на "Олімпійському". Команди голів не забили — 0:0.

Після гри першим на прес-конференцію прийшов наставник українців Михайло Фоменко. Тим часом у мікст-зоні до журналістів почали виходити гравці. Віце-капітан збірної України Руслан Ротань не був заявлений на гру. Півзахисник не встиг відновитися від травми, але підтримував своїх товаришів.

"Дивився матч з трибуни, - каже Руслан. - Перед грою прийняли рішення не ризикувати здоров'ям. А нічия — закономірний результат матчу."

Андрій П'ятов відмовився від спілкування з журналістами. Цікао, що його візаві Джо Харт вчинив так само. Голкіпер "Манчестер Сіті" взагалі виглядав дуже неприступно. Нагадаємо, що обидва зберегли свої ворота "сухими".

Відзначимо, що більшість українських футболістів виходили з роздягальні у "цивільному" одязі. Лише Андрій Ярмоленко, який довго спілкувався з журналістами, був одягнений у спортивну форму. Всі англійські гравці без виключення були у спортивній екіпіровці.

Двоє представників прес-служби збірної Англії наче охоронці супроводжували своїх футболістів. Особливо це стосується таких зірок, як Стівен Джеррард та Френк Лемпард. Легіон англійських журналістів розділився на дві групи — газетярі та телевізійники. Футболісти по черзі спілкувалися з одними і з іншими.

Очевидно, капітан збірної Англії так поспішав з роздягальні, що не встиг зашнурувати свої кросівки і навіть добре їх взути. По дорозі в автобус Стівен навіть підписав футболку одному щасливчику.

Нова зірка збірної Англії 31-річний нападник "Саутгемптона" Рікі Ламберт свого часу працював на заводі з переробки буряків. Після виклику до лав національної команди про футболіста заговорила вся країна. У житті він виглядає "своїм" хлопцем без будь-якої гламурності чи зірковості.

"Це була дуже важка гра, - з посмішкою каже Рікі. - Ми щасливі, що змогли здобути тут таке необхідне для нас очко. Мені дуже сподобалось грати при такій чудовій атмосфері.

Мене ніхто не знає в Україні? В Англії також, - сміється Ламберт. - Я це розумію. Сподіваюсь я продовжу грати і забивати за збірну".

Після короткої розмови з українськими журналістами жінка з прес-служби збірної Англії забрала Ламберта до своїх репортерів.

Досить довго з журналістами спілкувався Френк Лемпард для якого матч з Україною став сотим у кар'єрі. Це досягення він присвятив своїй матері, яка померла 2008-го року. На бутсах футболіста було написано "mum" (мама).

Справжній фурор у мікст-зоні викликала поява Євгена Коноплянки. Всі журналісти хотіли записати інтерв'ю з найкращим гравцем матчу у складі збірної України, тому декому навіть довелося ледь не робити цього навколішки.

"Загалом, грою задоволений. Правда, ми сьогодні втратили два очки, адже у нас було більше моментів", - сказав Коноплянка.

Матч обслуговував арбітр фіналу Євро-2012 португалець Педро Проенса. Близько половини першої ночі бригада суддів у чорних костюмах вийшла з роздягальні. Проенса виглядав задоволений своєю роботою на грі.

У цей час біля залу для прес-конференцій натовп англійських журналістів буквально притис до стінки Роя Ходжсона. Після прес-конференції наставник збірної Англії ще чимало часу спілкувався зі своїми земляками, але вже у коридорі.

Нагадаємо, Англія залишилась лідером нашої групи. У команди 16 очок. Україна займає друге місце з 15 пунктами. До завершення кваліфікації залишилось ще два матчі.

Зараз ви читаєте новину «Лемпард присвятив матері матч з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути