четвер, 29 березня 2012 14:41

"Кубок Суперліги обмивали чаєм і кавою" – гравець "Будівельника"

"Кубок Суперліги обмивали чаєм і кавою" – гравець "Будівельника"
Завоювання Кубка відзначили, дотримуючись "сухого" закону. Фото: sport.oboz.ua

Баскетболісти київського "Будівельника" з чаєм і кавою відмічали нещодавню перемогу в Кубку Суперліги – 2012.

Про це розповів Gazeta.ua захисник столичної команди та національної збірної Дмитро Забірченко.

"У нас був невеликий фуршетик ще в Южному. Президент приїхав, привітав нас зі здобуттям трофею. На святкуванні були звичайні там чай, кава. Спиртних напоїв не було, тому що вже через три дні мали провести наступну гру, – говорить баскетболіст. – Є такі люди, яким від спиртного добре, а є, яким погано, що можна від нього не відійти до наступної гри. Тому не було нічого такого і мабуть добре (сміється). Відразу після гри ми приїхали в Київ і наступний день у нас був вихідний".

У кар'єрі 27-річного спортсмена це перший здобутий Кубок.

"Це мій перший такий трофей. Пригадую, як грав із БК "Київ" у фіналі Кубка й дуже хотілося виграти, але тоді не вдалося. Зараз із "Будівельником" ми їхали в Южне фаворитами, всі про це говорили. Дуже не хотілося сплохувати і програти, тому ми приїхали і доказали свій статус, вигравши цей турнір", – зазначив Дмитро Забірченко.

Він також наголосив, що йому та партнерам по команді не варто розслаблятися, адже попереду ще 2,5 місяці грати в чемпіонаті, де вони поки що лідирують. Гравець сподівається здобути ще й цей титул.

"Чому б і ні? Тим більше зараз у нас чудова турнірна ситуація, знаходимось на першому місці, непогані перспективи в плей-офф. Треба лише дотримати свою позицію в чемпіонаті, щоб у плей-офф була перевага власного майданчика, де ми програли поки що лише одну гру з "Ферро-ЗНТУ", – зауважив гравець "Будівельника".

Дмитро розповів Gazeta.ua, що в юнацькому віці в нього були пропозиції від іноземних клубів.

"Тоді я ще грав у "Азовмаші", але керівництво маріупольського клубу вирішило, що я маю залишитися в Україні. Хто знає, як би склалася моя доля. Натомість зараз я гравець "Будівельника" – чемпіона України й володаря Кубка, член національної збірної. А якби я тоді виїхав, то можливо все зовсім інакше було б. Тому я вдячний керівництву "Азовмаша", що залишили мене в Україні й дали можливість розвиватися".

Зараз ви читаєте новину «"Кубок Суперліги обмивали чаєм і кавою" – гравець "Будівельника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути