субота, 18 липня 2015 15:44

Кубок світу вже у Росії

Кубок світу вже у Росії
25 липня у Санкт-Петербурзі пройде жеребкування Кубка світу

У Росії представили кубок чемпіонату світу з футболу. Його презентація пройшла на Палацовій площі Санкт-Петербурга. Про це повідомляє ТАСС.

"Презентація Кубка світу проходить напередодні жеребкування чемпіонату. Через кілька днів нас чекає шоу жеребкування і саме жеребкування, яке, як ви знаєте, відбудеться під девізом "Тут народжується мрія", - заявив на урочистій церемонії генеральний директор оргкомітету КС-2018 Олексій Сорокін.

Першими почесний трофей побачили фахівці та журналісти. Згодом кубок буде виставлений на огляд мешканців та гостей міста, які зможуть з ним сфотографуватися. У Петербурзі кубок опинився вперше, тут він пробуде один день, більше ніде в Росії найближчим часом його демонструвати не будуть.

Найпрестижніший трофей світового футболу прибув до Росії вдруге. У березні 2014 кубок гостював у Москві.

Акція пройшла в рамках підготовки до попереднього жеребкування Кубка світу-2018, яке відбудеться в Санкт-Петербурзі в Костянтинівському палаці 25 липня. Ведучими церемонії стануть топ-модель Наталія Водянова і телеведучий Дмитро Шепелєв.

Саме жеребкування п'яти з шести конфедерацій проведе генеральний секретар Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жером Вальке. Його помічниками будуть знаменитий уругвайський нападник Дієго Форлан і дворазовий володар "Золотого м'яча" бразилець Роналдо.

Кубок був вперше вручений переможцю КС-1974, тоді його володарем стала збірна ФРН. Він виготовлений з використанням золота і малахіту, в нижній частині викарбувані назви країн переможниць.

Зараз ви читаєте новину «Кубок світу вже у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути