четвер, 27 серпня 2015 18:03

"Хто знає, що тим полякам у голову стрельне": поліцейські весь день чергують біля готелю "Зорі"
14

Близько 11 години ранку луганська "Зоря" у своєму клубному автобусі і у супроводі поліції від'їхала від готелю. Очевидно, команда відправилася на ранішнє тренування. Або, як варіант, на екскурсію Варшавою.

Біля готелю залишилися чергувати двоє поліцейських. 

Автор: Ірина Козюпа
 

"Поки все добре. Ми слідкуємо, щоб нічого не трапилося. Хто знає, що тим полякам у голову стрельне, - сміється один із правоохоронців. - Не скажу, що у нас з фанатами велика і взаємна любов. Варшава - велике місто і важко за ними ганятися по цілій столиці. Трохи їм дістається від нас, а буває і нам від кібол. Добре, що у нас ранішня зміна. Вечером можна буде спокійно подивитися матч по телевізору".

Поліцейський показує дорогу до стадіону. Каже, що треба весь час іти прямо. Цікаво, що місцеві вживають не офіційну назву арени (стадіон Войска Польського імені маршала Йозефа Пілсудського), а замінюють її назвою вулиці. Звучить просто "на Лазієнковській". Польські журналісти також часто вживають цей вираз.

Автор: Ірина Козюпа
 

Клубний музей сьогодні виявився закритим. У фан-шопі зранку лише поодинокі покупці. Зате такі, що купують все, що потрапляє під руку. Одна пара прийшла на касу з цілою горою одягу. Ціни досить не дешеві. Нова футболка, яку так рекламує по цілій Варшаві капітан "Легії" Якуб Жежнічак, коштує майже 250 злотих (один злотий - шість гривень). Пачка натуральної кави - 40 злотих. Фотокартка - 2,5 злотих.

Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 

Дуже багато дитячих товарів, особливо для школярів. Є навіть зубні щітки у клубних кольорах "Легії". Словом, навіть якщо ви просто зайшли подивитися у магазин, все одно захочеться щось купити. До речі, в ультрас "Легії" на стадіоні є свій фан-шоп. Зранку він був ще зачиненим. 

Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 

У касах ще можна купити квитки на сьогоднішню гру. Але без паспорта чи якогось документу з фотокарткою суворі касири тікет на продадуть. І без картки вболівальника він коштуватиме на 5 злотих дорожче. Ось так. 

Автор: Ірина Козюпа
 

"Та при комуністах такого не було, як зараз. Що за країна? Чого боїтеся?" - свариться літній чоловік з дівчиною-касиром. Він хотів купити квиток для 14-річного внука, а без письмового дозволу батьків йому відмовляються продавати. - Тато з мамою закордоном і не можуть дати дозволу. Може я внука приведу?" - не здавався дідусь.

Щодо стадіону "Легії", то він знаходиться зовсім поряд із затишним парком, де у водоймах плавають дикі качки.

Автор: Ірина Козюпа
 

Біля арени встановлений пам'ятник легенді клубу Казімежу Дейні. У "Легії" за ним закріплена 10-та. І взагалі Дейна вважається найкращим футболістом Польщі всіх часів. Футболіст загинув в аварії у віці 41-го року. 

Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 

"Зоря" не рекомендувала своїм фанатам їхати у Варшаву на матч. Логічне рішення після київських події. Не вдалося побачити на вулицях столиці Польщі жодного вболівальника луганчан. Не виключено, що вони просто не "світять" зайвий раз клубну атрибутику. На всякий випадок. Гарячі голови серед польських фанатів могли влаштувати полювання на приїжджих. 

Автор: Ірина Козюпа
  Перелік заборонених предметів, з якими вас не пустять на матч “Легії”
Перелік заборонених предметів, з якими вас не пустять на матч “Легії”

"Фанатів "Легії" не люблять навіть у Польщі, - каже продавець газет. - Як і саму команду. За комуністів "Легія" була армійським клубом. Молодих і талановитих футболістів забирали у столицю ніби на службу в армію, а насправді відправляли у команду. Досі "Легії" не можуть вибачити минулого. Так що за межами Варшави клуб зовсім не користується підтримкою.

Перестав слідкувати за футболом вже давно. Я застарий для цього. Тим більше зараз багато фанатів думають не про те, як підтримати команду під час матчу, а як влаштувати торнадо і похуліганити".

Автор: Ірина Козюпа
  Творчість фанатів “Легії”
Творчість фанатів “Легії”

В обід представники "Зорі" у клубній формі прогулювалися біля готелю. Двоє поліцейських, як і раніше, чергували біля вхідних дверей. З іншого боку вулиці припаркувалася поліцейська машина. 

Додамо, що матч розпочнеться о 22:00 за київським часом. 

Зараз ви читаєте новину «"Хто знає, що тим полякам у голову стрельне": поліцейські весь день чергують біля готелю "Зорі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути