середа, 11 листопада 2015 14:17

Кандидат у президенти ФІФА хоче збільшити число збірних на Кубку світу до 40

Кандидат у президенти ФІФА хоче збільшити число збірних на Кубку світу до 40
"Я вірю у збільшення числа учасників Кубка світу" - Інфантіно

Кандидат у президенти ФІФА генсек УЄФА Джанні Інфантіно у разі перемоги на виборах хоче збільшити число команд-учасниць Кубка світу з футболу з 32 до 40.

Кандидатами для участі у виборах президента організації зареєстровані відсторонений на 90 днів від будь-якої футбольної діяльності глава УЄФА Платіні, Інфантіно, південноафриканець Токіо Сексвале, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, глава Азіатської футбольної конфедерації (AFC) шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа і глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті. Платіні не буде допущений до виборів президента ФІФА, поки з нього не знімуть відсторонення.

"Я вірю у збільшення числа учасників Кубка світу, моя віра заснована на досвіді, який ми мали в Європі з розширенням кількості учасників чемпіонату Європи. Якщо ви серйозно ставитеся до розвитку футболу, то треба залучати більше асоціацій для участі в Кубку світу", - цитує Інфантіно АП.

Інфантіно також заявив, що в разі перемоги на виборах не буде звільняти свою посаду для Платіні. Раніше в ЗМІ Інфантіно заявив, що зніме свою кандидатуру з виборів президента ФІФА, якщо на них буде допущений Платіні.

"Якщо я буду обраний 26 лютого, а Платіні не зможе брати участь у цих виборах, то я буду президентом ФІФА і буду діяти як глава ФІФА. Я не буду йти у відставку або робити щось подібне", - сказав генсек УЄФА.

Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу оголосив про відхід зі своєї посади. Вибори нового глави організації повинні пройти у лютому 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у президенти ФІФА хоче збільшити число збірних на Кубку світу до 40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути