субота, 20 серпня 2011 11:26

Іноземні ЗМІ про матчі українських команд у Лізі Європи

Іноземні ЗМІ про матчі українських команд у Лізі Європи

У минулий четвер відразу п'ять українських клубів провели перші матчі 4-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Вашій увазі огляд публікацій закордонної преси, присвячених цим поєдинкам, який наводить видання "КОМАНДА".

За англійським планом

"Господарі домінували на полі протягом усього протистояння і могли забити більше. Незважаючи на відсутність кількох виконавців основного складу, важко було уявити, що команда з західної частини Лондона отримає менш переконливу перемогу", - пишуть оглядачі BBC.

Схожої думки дотримуються і журналісти британського The Telegraph, які відзначають, що повернення Хуанде Рамоса в добре знайомий йому по роботі з "Тоттенхем Хотспур" Лондон вийшло дуже невдалим і "навіть викликало у приїжджих українських представників ЗМІ питання про те, чи не боїться тренер "Дніпра" відставки після такого результату". Коментуючи гру, журналісти видання підкреслюють, що "двічі Клінтону Демпсі дозволили безперешкодно проникнути в зону штрафного майданчика і легко вразити ворота суперника". Акули пера з деякою іронією повідомляють, що "в битві двох колишніх тренерів "Шпор" у першому раунді впевнено переміг наставник "Фулхема" Йол".

Комфортно, але боязно

"У третьому матчі поспіль футболісти ПАОКа не дозволили суперникові вразити свої ворота", - так починає свій зовсім невеликий за обсягом звіт про поєдинок еллінів з "Карпатами" (2:0) офіційний сайт грецького клубу. "Українська сторона добре увійшла в гру, створивши досить серйозну напругу біля воріт ПАОКа, але, за великим рахунком, окрім моменту, коли Контрерас вибив м'яч з лінії порожніх воріт вже, роботи у Крешіча було небагато. Після другого голу господарів вони добре контролювали м'яч, і Вієйрінья міг навіть забити ще", - пишеться на сайті.

Грецька ранкова газета Kathimerini, розповідаючи про матчі своїх клубів у Лізі Європи, використовує щодо перемоги ПАОКа в Салоніках те ж слово "комфортабельна", що і англійська преса щодо успіху "Фулхема" в зустрічі з "Дніпром". Проте дуель двоголових орлів Півночі і "Карпат" продовжиться через тиждень у Львові, і в цьому сумнівів у журналістів грецького видання немає.

Без чудес не вийшло

На тлі досить стриманої, можливо, через поразку - 2:1, а може, з урахуванням того факту, що гра для румунської команди була виїзною, реакції румунської преси на поєдинок у Полтаві зовсім інакше виглядає жваве обговорення матчу на сайті dinamomania.net. За весь ігровий день 18 серпня було залишено уболівальниками близько 500 коментарів, число яких, звичайно ж, росло в міру наближення самої битви і після неї. Схоже, настрій фанатів "Динамо" до матчу був цілком бойовим, адже прев'ю до нього названо не інакше як "Перемогти без чудес". Що ж, схоже, ця місія для "Червоних псів" переноситься на один тиждень.

Свій звіт про матч у Полтаві румунська спортивна Gazeta Sporturilor назвала "Втрата ходу в Україні", натякаючи, мабуть, на те, що перервалася серія перемог "Динамо". "Українці вирівняли гру в першому таймі після того, як гості створили декілька можливостей для взяття воріт, і вони ж набагато активніше почали другу половину матчу. Господарі, залишившись в більшості, ще посилили свої атаки і домоглися-таки успіху. "Динамо" не змогло вивезти з Полтави навіть нічию", - з деяким, судячи з усього, подивом пише видання.

Шедевр у Ловечі

На відміну від своїх румунських колег, працівники офіційного сайту "Літекса" після поразки (1:2) нехай невеликий, але свій звіт розмістили. Можливо, з тієї причини, що за своїх футболістів їм червоніти не довелося. Колектив з Ловеча добре зіграв проти "Динамо", хоча і поступився. Гол Янева у ворота Шовковського назвали "шедевром", а в епізоді на сьомій хвилині "грецький арбітр побачив порушення і вказав на "точку". На думку журналістів сайту, на 45-й хвилині "суддя не наважився показати другу жовту картку Роману Єрьоменку за порушення в центральному колі". Оглядачі відзначають активність того ж Янева, який у другому таймі міг змінити рахунок на користь "Літекса".

Болгарська спортивна газета "Топ Спорт" дуже лаконічно назвала свій матеріал про поєдинок - "Динамо" зробило роботу в Ловечі". "Кияни зробили те, заради чого приїхали в Ловеч - здобули перемогу! Хоча в перші 45 хвилин гра була в цілому рівною, і "Літекс" навіть часом діяв активніше. У другому таймі динамівці контролювали хід матчу, і рівним довгий час був тільки рахунок, але тільки до 77-ї хвилини", - пишеться у звіті цього спортивного видання.

З високо піднятою головою

"Хорошим досвідом" для "Сошо" називає матч у Харкові французьке спортивне видання L'Equipe і зазначає, що шанс пройти далі зберігають обидві команди. "У Харкові "Сошо" повинен був очікувати на пекло, але як мінімум те, що ми побачили на полі в четвер, пеклом не назвеш. Команда вийшла з протистояння з дружиною Маркевича з високо піднятою головою і тепер має всі шанси пробитися в груповий турнір, що дуже добре для п'ятого колективу французької ліги. Двічі "Сошо" міг навіть забити "Металісту", у якого ледь не вразив "рамку" Тайсон", - пишуть у своєму невеликому матеріалі журналісти популярної спортивної газети.

Непоганий настрій після зустрічі в Харкові і на сайті французького клубу, де звіт має назву "Гарний виступ в Україні". "У своєму першому виступі в єврокубках після 2007 року "Сошо" домігся заслуженої нульової нічиєї проти "Металіста". На вражаючому стадіоні гості могли забити, але вирішальним тепер буде протистояння у Франції наступного тижня", - коротко коментують гру оглядачі сайту.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні ЗМІ про матчі українських команд у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути