понеділок, 22 жовтня 2012 10:56

Гравці "Динамо" не готові визнати власну слабкість" - Федорчук

Гравці "Динамо" не готові визнати власну слабкість" - Федорчук
Федорчук: "Динамо" потрібно перелаштуватися з урахуванням нинішніх можливостей". Фото: ukrfootball.in.ua

У центральному матчі 12 туру "Металіст" здолав на виїзді київське "Динамо" з рахунком 3:1. Cтоличні футболісти програли другий матч поспіль у чемпіонаті України. Для Gazeta.ua поєдинок прокоментував екс-наставник сімферопольської "Таврії" і футбольний експерт Олег Федорчук.

– Динамо має амбіції і грає у відповідності з ними – першим номером. Однак можливості команди сьогодні не дозволяють діяти так із лідерами українського футболу – "Шахтарем", "Дніпром" і "Металістом". Щоб володіти м'ячем і атакувати, потрібні швидкі гравці у всіх лініях. У лінії захисту киян немає мобільних виконавців. Коли на перших хвилинах Тайсон утік від Михалика, я зрозумів, що так триватиме всю гру й голи у ворота "Динамо" обов'язково будуть.

Киянам варто було зіграти від оборони?

- Так, у цій ситуації треба було переступити через себе. У сучасному футболі без швидкості нема що робити. Гравці можуть бути підготовлені і технічно і тактично, але якщо вони не біжать, то треба вибирати закриті варіанти гри й сподіватися на стандарти. Той самий "Металіст" не соромиться грати на контратаках. Ось у суботу він так зіграв і переміг. Інша річ, що підсвідомо грати від оборони на своєму полі у чемпіонаті України гравці "Динамо" ще не готові. Вони не готові визнати свою слабкість. Треба час, щоб люди перебудувалися у відповідності із їхніми можливостями на сьогодні. Нічого страшного в цьому нема. Усі великі клуби переживали складні часи. Якщо "Динамо" спробує так само, як із "Металістом" зіграти з "Порту", то пропущених голів може бути ще більше.

Чи допоможе киянам повернення Блохіна?

- Якось Моуріньо сказав, що найвидатніший тренер додасть команді не більше 10% у грі. Решта – клас гравців. Якщо посадити Шумахера на старе авто, то будьте певні, попри свій талант гонщика він прибуде останнім. Тому треба зміни й на рівні гравців. Динамівцям варто повчитися селекції у тих же харків'ян. Кого не купить Маркевич – всі грають. Усі придбання "Металіста" – технічні й швидкі гравці. На жаль, такої швидкості я не бачу в новобранців "Динамо".

Ви вважаєте цьогорічну трансферну політику киян провалом?

Не можна ходити на трансферний ринок, даруйте, наче жінка в магазин і купувати все, що подобається. Якщо "Динамо" необхідний був лише лівий захисник, то його треба було шукати й купувати. Натомість купили на одну позицію Рубена, Рафаеля, Мехмеді й Кранчара. Краще було купити одного якісного гравця, ніж 5 посередніх.

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" не готові визнати власну слабкість" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути