середа, 15 липня 2015 15:40

Гра "Шахтаря" в новому сезоні залежатиме від форми Тейшейри – 5 думок після матчу за суперкубок України

Гра "Шахтаря" в новому сезоні залежатиме від форми Тейшейри – 5 думок після матчу за суперкубок України
Фото: football.ua

Донецький "Шахтар" усьоме за свою історію виборов Суперкубок України. Донеччани здолали київське "Динамо" - 2:0. Аналізуємо вчорашній матч.

1. З огляду на перших 20 хвилин рахунок виглядає закономірним. Однак насправді гра виявилася рівною. У другому таймі кияни були ближчими до взяття воріт "Шахтаря". Гірникам буде дуже важко без форварда Луіса Адріано з його вмінням вибороти м'яч у карному майданчику й віддати комусь із партнерів. Олександр Гладкий навряд чи здатен виконати таку роль. Очевидно, в наступному сезоні в гірників будуть проблеми в завершальній стадії атаки. Команда нагадує гарно витесаний легкий спис, до якого забули вчепити наконечник.

2. Матч підтвердив, що стрижневим гравцем "Шахтаря" був не Дуглас Коста, а Алекс Тейшейра. Втрату Кости гірники переживуть. Без Тейшейри це вже буде зовсім інший "Шахтар". При всій повазі до молодого і суперталановитого Віктора Коваленка, Алекс зараз виглядає безальтернативним варіантом.

3. Новачки киян ще не повністю адаптувалися в команді. Морозюк збентежився, коли треба було відкривати рахунок у першому таймі. Брак швидкості стане вельми важким тягарем для Миколи в новому клубі. У Жуніора Мораєса зі швидкістю все гаразд, однак ще немає повного взаєморозуміння з партнерами. Бразилець ще не до кінця вивчив маневри партнерів перед карним майданчиком. Попри це, цілком може стати основним форвардом у сезоні, що стартує.

4. Очевидно, що гірники зараз перебувають у кращій формі аніж чемпіони. За два тижні донеччанам стартувати в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Киянам нема куди поспішати. Нинішньої форми повинно вистачити для старту в УПЛ. Динамівці мають вийти на пік аж у середині вересня. Однак це не применшує перемоги "Шахтаря". Підопічні Луческу були в кращій психологічній ситуації до матчу на суперкубок

5. Важко зрозуміти, чому півроку в Одесі не грали у футбол. Кращого міста й кращої аудиторії годі було чекати.

Зараз ви читаєте новину «Гра "Шахтаря" в новому сезоні залежатиме від форми Тейшейри – 5 думок після матчу за суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути