четвер, 14 лютого 2013 19:00

"І в Росії, і в Україні про чемпіонат СНД думають однаково" - Щербачов

"І в Росії, і в Україні  про чемпіонат СНД  думають однаково" - Щербачов
Валентин Щербачов солідарний з позицією ФФУ. Фото: telekritika.ua

У Росії так само, як і в Україні, багато хто впевнений, що об'єднаний чемпіонат СНД стане серйозним ударом по національних першостях, а молоде покоління ідею турніру не підтримає. Про це Gazeta.ua сказав відомий спортивний журналіст і телеведучий Валентин Щербачов, коментуючи заяву президента ФФУ Анатолія Конькова, в якому він виступив проти турніру.

"Позиція ФФУ цілком правомірна, адекватна і повністю відображає реальний стан справ. Я недавно був у Москві, де зустрічався з багатьма своїми друзями, зокрема зі знаменитим у минулому півзахисником "Спартака" Сергієм Шавло. Ми обговорювали проект зустрічі ветеранів київського "Динамо" і "Спартака" в Іспанії. І звичайно, ніхто не оминув тему чемпіонату СНД, адже російську громадськість вона хвилює не менше, ніж нас. Основна маса росіян одностайна з думкою українських колег - проведення подібного турніру завдасть серйозного удару національним чемпіонатам. Як в Україні, так і в Росії. Багато клубів просто опиняться викинутими за борт. Вже не кажучи про неминучі санкції з боку ФІФА та УЄФА", - зазначає Валентин Васильович.

На його думку, подібна ідея навряд чи знайде підтримку у пересічних громадян обох країн.

"Ми вже не один десяток років незалежні держави, у кожного своя національна асоціація, свій шлях розвитку, з якого не треба згортати. Тим більше, що молодь ідею турніру або не зрозуміє, або сприйме в багнети. Адже вони виросли в іншій епосі, іншому вимірі. Відповідно, далекі від того, щоб відчути сенс протистоянь київського "Динамо" і "Спартака", "Динамо" Тбілісі. Їм нічого не говорять імена Шмарова, Черенкова, Кіпіані і т. д. Чемпіонат СРСР був дуже захоплюючим і, будемо відверті, цікавішим за нинішні чемпіонати Росії та України. Але не можна весь час жити минулим, нехай навіть таким яскравим", - впевнений Валентин Щербачов.

Причини ситуації, що виникла, лежать у фінансовій площині і особистих амбіціях.

"Мотиви деяких учасників цієї затії зрозумілі. Футбол нині невіддільний від політики і великих грошей. У деяких клубів є проблеми з законністю по відношенню до норм ФІФА і УЄФА. Той самий "Зеніт", амбіції господарів якого виявилися ущемлені і вони тепер бажають показати, мовляв ми всесильні і можемо вирішити всі питання. У нас кілька клубів перед стартом сезону перебувають у підвішеному стані, "Арсенал", слава богу, начебто врятували. І українським функціонерам потрібно приділити їм максимум уваги, в тому числі і для того, щоб ні в кого не виникало бажання рятуватися навіть ціною участі у нелегітимних структурах", - резюмував Валентин Щербачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава оргкомітету чемпіонату СНД Валерій Газзаєв запросить для участі в турнірі 36 російських і українських команд.

Проти ідеї чемпіонату СНД виступив і президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «"І в Росії, і в Україні про чемпіонат СНД думають однаково" - Щербачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути