понеділок, 14 травня 2012 19:04

"Хотів "Золотого матчу", щоб ще раз глянути на П'ятова та Коваля" — Блохін

"Хотів "Золотого матчу", щоб ще раз глянути на П'ятова та Коваля" — Блохін
Олег Блохін буде працювати зі збірною до закінчення КС-2014. Фото: ffu.org.ua

Головний тренер збірної України Олег Блохін продовжив контракт з вітчизняної футбольною Федерацією. Блохін працюватиме з національною командою до закінчення Кубку світу-2014: його попередня угода була розрахована до закінчення фінальної частини Євро-2012.

Після того як Блохін поставив підпис під новим контрактом, він відповів на запитання журналістів.

- Недавно ми назвало список з 26 футболістів, які готуватимуться до Євро, - сказав він. - Найважче було навіть не скласти його, а відсіяти трьох для остаточної заявки. Це буде дуже складний момент. Але взагалі я задоволений тим, що за останній час у збірній України з'явилися футболісти, які змушують тренера будувати гру в атакувальному ключі. Хоча про оборону у також не слід забувати. У нас цим проблеми були, і вони залишаються. Те, що наші захисники забивають, - чудово. Але на Євро, де рівень вищий, ніж у Лізі чемпіонів, найкращі команди континенту не дозволять оборонцям грати виключно на чужій половині поля. А взагалі мене турбує кожна лінія команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це клубні справи" - Блохін про словесну битву Ракицького та Шовковського

Тренер вкотре наголосив, що першочергове завдання — вихід з групи.

- А далі, - звертається до журналістів, - ви нас і до фіналу змусите дійти. Плей-оф — це уже таке, кубкові матчі, там уже як вийде. Головне — не повторити помилок молодіжної збірної, яка торік ще не прилетіла на Євро, а уже виграла турнір. Нам також важливо уникнути помилки шестирічної давнини: тоді тренерський штаб помилився, налаштовуючи команду на стартовий матч Кубку світу проти Іспанії, і ми програли — 0:4.

Список кандидатів на поїздку на Євро-2012 Блохін розділив на дві частини — основних та резервних.

- Резервісти мали б підтримувати себе в формі ці 10 днів, - пояснює. - Фітнес, плавання. Якщо хтось не хоче мати такий статус, нехай вийде в пресу і прямо скаже, що не хоче.

Сезон в чемпіонаті України закінчився 10 травня. Додаткового матчу за перше місце не було.

- Я навіть пожалкував, - зізнається Олег Володимирович. - Бо хотів ще раз глянути на воротарів — Андрія П'ятова та Максима Коваля — у такому матчі. Прийшов подивитися на Коваля у матчі проти "Таврії", але він і тайму не зіграв через вилучення. Турбує і результативність нападаючих. Кращий бомбардир чемпіонату, Євген Селезньв, забив у турнірі 14 голів. Це для мене, як для колишнього нападаючого, не показник. Хоча б 20 має бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З воротарями на Євро-2012 Блохін визначиться наступного тижня

Стосовно конфліктів між гравцями після матчу "Шахтар" — "Динамо", це не до мене. Коли виникне конфлікт у збірній, тоді у мене болітиме голова. Поки його немає. А якщо буде — на Євро нам робити нічого.

Стартовий матч Євро-2012 збірна України проведе проти Швеції 11 червня.

- Збір інформації йде три місяці. Шведи проведуть перед Євро два товариські поєдинки (30 травня проти Ісландії, 5 червня проти Сербії. - Ред.). Там буде наш спостерігач. Вивчення шведів для мене — найголовніше на цей момент.

15 травня збірна вилітає на збір до Туреччини. Там передбачені дворазові тренування. На збір поїдуть і дружини гравців.

- Зможуть ходити по ринках та магазинах, - жартує Блохін. - Хлопці ж будуть працювати. Два дні вони проходили медогляд. Результати ще невідомі, але деякі речі, суто візуально, мене хвилюють. Є певні проблеми. Також непокоять перельоти Київ-Донецьк. Житимемо в столиці, а два матчі проведемо на донецькій "Донбас-Арені". Ще не знаю чи варто після матчів повертатися до Києва. Можливо, краще залишатися в Донецьку.

Напередодні Євро збірна України проведе три контрольні матчі: 28 травня проти Естонії, 1 червня з Австрією, а 5 червня — з Туреччиною. Усі матчі транслюватиме вітчизняне телебачення. Найімовірніше, канал "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Хотів "Золотого матчу", щоб ще раз глянути на П'ятова та Коваля" — Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути