вівторок, 21 липня 2015 11:27

Хосеп Гвардіола опинився в списках у сепаратистів

Хосеп Гвардіола опинився в списках у сепаратистів
Гвардіола-сепаратист. Фото: reuters.com

Головний тренер німецької "Баварії" Хосеп Гвардіола увійшов до виборчого списку партії, яка виступає за відділення Каталонії від Іспанії. Про це повідомляє Financial Times.

Кандидатура 44-річного фахівця була офіційно затверджена блоком "Демократична конвергенція Каталонії" (Convergència Democràtica de Catalunya). Останній виступає за незалежність регіону від Іспанії. Члени партії мають намір використовувати Гвардіолу в якості відомої фігури, що розділяє їх погляди.

Повідомляється, що сам наставник "Баварії" не планує ставати членом регіонального парламенту в Барселоні. Тим не менш, збирається підтримати курс Демократичної конвергенції Каталонії і її лідера Артура Маса.

Гвардіола - уродженець Каталонії, присвятив більшу частину своєї ігрової та тренерської кар'єри "Барселоні". З 2013 року фахівець є наставником мюнхенської "Баварії".

Місцеві вибори в Каталонії відбудуться 27 вересня. Експерти називають їх альтернативою референдуму про незалежність. У листопаді 2014 за відділення провінції від Іспанії на плебісциті висловилися понад 80 відсотків жителів Каталонії.

Зараз ви читаєте новину «Хосеп Гвардіола опинився в списках у сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути