неділя, 01 липня 2012 14:17

"Гол Девіча" назвали однією помилкою на тисячу матчів: рішення виконкому УЄФА

"Гол Девіча" назвали однією помилкою на тисячу матчів: рішення виконкому УЄФА
Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно ФОТО: footballfan.net.ua

У Києві пройшов виконком УЄФА. Генеральний секретар організації Джанні Інфантіно розповів журналістам про його основні рішення.

Арбітри

Голова суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліна провів презентацію по експерименту з п'ятьма арбітрами. Він розповів про всі плюси та мінуси цього експерименту, дав оцінку трьох років їх роботи. Колліна підтримав ідею з п'ятьма рефері і виступив за те, щоб ця практика надалі застосовувалася на всіх матчах, які проводить УЄФА. Так, під час Євро-2012 була допущена одна помилка (Інфантіно натякнув про незарахований гол Девіча у матчі Англія - Україна), але вона стала однією на тисячу матчів. Загалом експеримент дав дуже позитивні результати. Підтримка була 100%.

Також ФІФА та IFAB зможуть почати відкриту дискусію, щодо застосування технологій із визначення гола. Вони озвучать свою позицію щодо експерименту з арбітрами та технологій 5 липня.

Додамо, що сам Платіні категорично проти технологій у футболі.

Фінансовий Fair Play

Створена інстанція з фінансового контролю клубів. До її складу входять дві палати — слідча та арбітражна. Перша займатиметься розслідуванням справ, друга — виноситиме рішення. Арбітражна палата складається з голови, двох віце-президентів і двох членів. Загалом п'ять учасників. До складу слідчої палати входить голова і сім членів. Жодного українця у складі новоствореної інстанції немає. Цей склад організації працюватиме до 30 червня 2015 року. За словами Інфантіно, це буде важлива і незалежна організація.

Господарі Суперкубка

Матч за Суперкубок у 2014 році пройде у столиці Уельсу Кардіффі. Наступного року поєдинок пройде у Тбілісі, Грузія. У 2013 році команди розіграють Суперкубок у Празі. Матч пройде 30 серпня. Із 2014 року він проходитиме в середині серпня.

Гроші від УЄФА

Завдяки чемпіонату Європи футбольні клуби заробили 100 мільонів євро. 40 мільйонів розподілять між командами, які делегували своїх футболістів на матчі відбору Євро-2012. Сума за кожного гравця буде фіксованою. 60 мільйонів отримають клуби, чиї футболісти грали безпосередньо в Україна та Польщі. Сума виплати залежатиме від того скільки футболіст грав на турнірі і рейтингу самого клубу.

Інфантіно повідомив, що "маленькі" клуби також отримають гроші від УЄФА. Навів "український" приклад - київську "Оболонь".

40 мільонів євро для Ліги Європи

УЄФА намагається підняти престиж Ліги Європи. Турнір отримає додаткові 40 мільйонів євро. Левову частку грошей виділять учасники Ліги чемпіонів - 31,5 мільйонів. Решту дасть УЄФА. До 2015 роки союз очікує збільшення доходів від обох турнірів - на 22% від Ліги чемпіонів та 12% від Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Гол Девіча" назвали однією помилкою на тисячу матчів: рішення виконкому УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути