пʼятниця, 16 вересня 2016 14:04

"Гловацький – тихий та скромний хлопчина" - Усик

"Гловацький – тихий та скромний хлопчина" - Усик

17 вересня у Гданську, Польща, відбудеться бій за звання чемпіону світу з боксу серед професіоналів за версією WBO у важкій вазі господарем рингу Кшиштофом Гловацьким, який володіє титулом, та українцем Олександром Усиком.

Текстову трансляцію зустрічі читайте на нашому сайті.

Напередодні поєдинку український боксер дав інтерв'ю gazeta.ua

Ви вже проводили один бій у Польщі, щоправда, на аматорському рингу. Пам'ятаєте, як це було?

- 2005 рік, у Польщі проводилася матчева зустріч Польща-Україна, я приїхав складі нашої збірної. Ми боксували добре. Нашу роботу змарнували дивні рішення судів. Я відправив свого суперника у нокдаун, але у мене відібрали перемогу (Польща перемогла Україну 10:8 – gazeta.ua.).

Є побоювання, що завтра ситуація може повторитися?

- Потрібно перемагати так, що ні в кого не було сумнівів. Щоб не залежати від рішення суддів. Я повинен виграти у Гловацького. До речі, поведінка Кшиштофа мене трохи здивувала. Він – тихий хлопчина. Ставлять питання, відповідає. Не ставлять – мовчить. Дуже скромна людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усик може стати чемпіоном світу, але не на моїй землі" - Гловацький

Бій за звання чемпіона світу WBO – найкраще рішення на теперішньому етапі вашої кар'єри?

- Було багато розмов про мою зустріч з чемпіоном світу WBC британцем Тоні Белью. Приваблювала перспектива провести бій в Ліверпулі на "Гудісон Парк". Але зараз я сконцентрований виключно на поєдинку з Гловацьким. Стану чемпіоном світу, після цього вже можна щось планувати далі.

Нещодавно ви сказала, що звання олімпійського чемпіону важить більше, ніж пояс чемпіона світу в професійному боксі. Ви дійсно так вважаєте?

- Не можна порівнювати. Виграти олімпійське "золото" набагато важче, ніж пояс чемпіона світу серед професіоналів. Багато чемпіонів серед профі не досягли успіхів на олімпійському ринзі. Той же Гловацький, наприклад. Він навіть не виступав на Олімпійських іграх. Проте став чемпіоном світу і заслуговує на повагу.

Якщо станете чемпіоном світу, зможете передавати привіт Евандеру Холіфілду, який став чемпіоном світу в крузервейті в 1986 році в 11-му бої на професійному рингу. Для вас поєдинок з Гловацьким стане 10-м.

- Я хочу писати свою історію боксу. Але не тільки Холифілд є для мене орієнтиром. Вася Ломаченко вже написав свою історію. Він провів 7 боїв, за які встиг здобути чемпіонські титули у двох вагових категоріях. В цьому плані мені вже Васю точно не наздогнати.

Читайте всі новини про бій Кшиштоф Гловацький - Олександр Усик завдяки прес-туру до Гданська, який організовує бренд Хортиця.

Зараз ви читаєте новину «"Гловацький – тихий та скромний хлопчина" - Усик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути