четвер, 23 липня 2009 12:57

Футболісти хмельницького "Динамо" потрапили у страшне ДТП (ФОТО)

У минулі вихідні стартував розіграш Кубка України з футболу. Гранди підтягнуться до участі в турнірі пізніше, а першими на цьому етапі приступили до змагань команди другої ліги.

Повинна була відбутися і гра "Ірпінь" (Гореничі) - "Динамо" (Хмельницький). Але матч не був зіграний через трагічну причину. По дорозі з Хмельницького автобус з командою потрапив у ДТП. Постраждали гравці, які перебували в салоні. Троє - серйозно. Півзахисникові Андрію Лемішевському довелося робити операцію на очах, а двоє гравців - Сергій Якубовський та Ігор Шолін - були доставлені в лікарню в стані коми.

Центрального захисника Сергія Якубовського після ДТП відразу ж було транспортовано в Хмельницьку обласну лікарню. Сергій після аварії до тями ще не приходив. "Всю необхідну діагностику ми провели. Стан потерпілого важкий", - розповів в. о. головного лікаря Хмельницької обласної лікарні Олексій Підмурняк.

24-річного Ігоря Шоліна прооперували. Перед проведенням операції лікарі зібрали консиліум. "У лікарню хлопець надійшов у суботу в обід, цього дня його і прооперували. У постраждалого струс мозку, пошкодження легенів, забій серця", - розповів головний лікар Летічівськой центральної районної лікарні Олег Гладіщук. У понеділок футболіста перевезли в Хмельницьку обласну лікарню в реанімаційне відділення.

21-річного Андрія Лемішевського батько повіз до Одеси. Там хірурги вже провели йому операцію на очах.

Зрозуміло, що в такій ситуації мова про футбольний матч не йшла.

- Для нас зараз головне - хлопців наших врятувати, особливо не до футболу, - говорить директор "Динамо" Валерій Крохан. - Хлопці шоковані, але команда тренується.

- Що ж відбулося на трасі?

- Водій "Газелі" чи то заснув, чи то неуважно вів машину і виїхав на зустрічну. Від лобового зіткнення водій нашого автобуса встиг піти, але "Газель", оброблена швелерами, ударила по дотичній, на рівні голів пасажирів. Троє молодих хлопців - 19, 22 і 24 роки - серйозно постраждали.

- У якому вони зараз стані?

- Лемішевському зняли пов"язку з очей, і він побачив гудзики на халаті у доктора, сподіватимемося на краще. А стан Сергія і Ігоря, як говорять лікарі, "стабільно важкий". Медики роблять все можливе.

Офіційно

- Аварія трапилася 18 липня в 12.10 на автодорозі Стрий - Знаменка біля села Вербки, - розповіли в ДАІ Хмельницької області. - Автобус "ЛАЗ", в якому були футболісти, їхав у бік Вінниці. В цей час в протилежну сторону прямував автомобіль "Газель", який з незрозумілих причин виїхав на зустрічну смугу і врізався в автобус. В результаті аварії постраждали три пасажири автобуса, яких відвезли в Хмельницьку обласну лікарню.

За матеріалами "Комсомольская правда", "Обозреватель"

Зараз ви читаєте новину «Футболісти хмельницького "Динамо" потрапили у страшне ДТП (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути