субота, 25 травня 2013 18:26

"Футболістам "Баварії" приклеять клеймо лузерів, якщо знову програють у фіналі ЛЧ" - Нагорняк

"Футболістам "Баварії" приклеять клеймо лузерів, якщо знову програють у фіналі ЛЧ" - Нагорняк
"Перемога потрібна "Боруссії" більше, ніж "Баварії" - Нагорняк ФОТО: upl.org.ua

Мюнхенську "Баварію" по праву вважають фаворитом фіналу Ліги чемпіонів, але дортмундська "Боруссія" здатна на сюрприз. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив колишній нападник збірної України Сергій Нагорняк.

"Як і всі глядачі та вболівальники, я очікую фантастичного футболу. Думаю, так воно і буде, - каже Сергій Миколайович. - Журналісти та експерти фаворитом фіналу називають "Баварію". І не без підставно. Рівень гри, який демонструє мюнхенська команда, дуже високий. Але команди розіграють трофей в одному матчі, тому трапитися може все, що завгодно.

"Боруссія" точно дасть бій суперникам і має всі шанси виграти трофей. За команду не зіграє Маріо Гьотце. Це їх мінус. З ним Дортмунд був би в оптимальному складі.

Цей рік пройшов під знаком "Баварії". Попередні два сезони у німецькому футболі домінувала саме "Боруссія". Команди мають показати цікавий футбол.

Минулого року "Баварія" також була очевидним фаворитом фіналу Ліги чемпіонів, але програла "Челсі". Мюнхенці зараз знаходяться на такій стадії, коли не можна програвати. За останні роки команда двічі грала у фіналах Ліги чемпіонів і обидва рази програла. Самі футболісти кажуть, що у разі чергової поразки, їм приклеять клеймо лузерів."

У минулому сезоні суперники зустрічалися в очних поєдинках чотири рази. Двічі була зафіксована нічия і двічі з мінімальною перевагою перемогли мюнхенці.

"Баварію" по праву вважають фаворитом фіналу, але "Боруссія" здатна на маленький сюрприз. Все може бути. Фаворит не завжди виграє. Дортмундці у два своїх успішних сезони робили з мюнхенцями все, що хотіли. Обігрували їх у матчах бундесліги та Кубку Німеччини. Цього сезону вже домінувала "Баварія". Але у фіналі Ліги чемпіонів всі статистичні дані та попередні результати відходять на другий план."

Які шанси в українця Анатолія Тимощука на участь у фіналі?

"Думаю, Хайнкес не випустить його у стартовому складі. Ми розуміємо, що Анатолій не був гравцем основного складу цього сезону. Мені здається, Тимощук потрапить у заявку на матч, але не впевнений щодо цього. Там є Густаво. Він може вийти на поле, коли команда вестиме у рахунку. В Анатолія дуже малі шанси на те, щоб з'явитися на заміну, а на "основу" їх зовсім нема".

Що стане вирішальним у боротьбі за трофей?

"Команди вестимуть боротьбу на кожному клаптику поля. У "Баварії" гра настільки відлагоджена, що кожен футболіст точно знає куди бігти і куди віддавати. Сьогодні ми побачимо чисто німецьку боротьбу. Я б не став виділяти якийсь один аспект. Важливо все - і тактика, і психологія, і індивідуальна майстерність, і везіння. Гратимуть дві висококласні команди. Кому більше пощастить, той і переможе. Не думаю, що гра буде йти в одні ворота. Якщо таке трапиться, то це буде не цікавий фінал. Хочеться, щоб була інтрига до останньої хвилини."

Переможця може визначити один гол?

"Так. Або навіть серія пенальті. Все може бути. Це футбол. Давати якісь прогнози неможливо."

За яку команду будете вболівати?

"У півфінальних матчах з "Барселоною" "Баварія" показала феноменальний футбол. Дуже сильно зіграла "Боруссія" з "Реалом". У фіналі мої симпатії не на боці фаворита. Буду вболівати, як кажуть, за слабших. Не знаю чому, але мені хочеться, щоб виграла саме команда з Дортмунда.

"Баварія" — це багатий клуб, який купує вже сформованих футболістів. А в "Боруссії" молодий тренер, який з молодих гравців сам робить суперзірок. Мені здається, ця перемога потрібна їм більше, ніж "Баварії".

Матч "Борусія" Д - "Баварія" розпочнеться о 21.45 за київським часом. Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Футболістам "Баварії" приклеять клеймо лузерів, якщо знову програють у фіналі ЛЧ" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути