субота, 17 грудня 2016 11:31

Найкращий біатлоніст світу відмовився від слів, де закликав до санкцій проти росіян

Найкращий біатлоніст світу відмовився від слів, де закликав до санкцій проти росіян
Мартен Фуркад. Фото: ria.ru

Заклик французького біатлоніста Мартена Фуркада про дискваліфікацію росіян, який з'явився у норвезькій пресі, був невірно перекладений.

Про це сам спортсмен сказав на своїй сторінці в одній із соціальних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Моя заява полягає в тому, що до того, як можна буде щось говорити, ми повинні почекати доказів. Дякую за вашу любов, вашу підтримку, вашу довіру, і судіть мене за те, ким я є і що я роблю, а не за поганий переклад тих пропозицій, які я ніколи не говорив", - зазначив Фуркад. При цьому не пояснив, яке саме його висловлювання було невірно перекладено та хто саме помилився.

У четвер, 15 грудня, норвезький телеканал NRK опублікував висловлювання Фуркада про допінговий скандал, пов'язаний із російськими біатлоністами.

"Міжнародному союзу біатлоністів необхідно зайнятися цією проблемою і діяти суворо по відношенню до тих, хто обманює. Це не один спортсмен і не два, а 31. Якщо санкцій не буде, я закликатиму своїх партнерів і інших біатлоністів відмовитися від участі в змаганнях", - такі слова наводилися в цитаті спортсмена.

15 грудня з'явилася інформація, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) направило IBU список з іменами 31 російського біатлоніста, які підозрюються у вживанні заборонених препаратів. У Союзі біатлоністів Росії (СБР) заявили, що не знають, про яких спортсменів йдеться.

Мартен Фуркад - дворазовий олімпійський чемпіон, десятиразовий чемпіон світу, чинний володар Кубку світу. Вважається найсильнішим біатлоністом сучасності.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий біатлоніст світу відмовився від слів, де закликав до санкцій проти росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути