вівторок, 09 червня 2015 14:35

Фанати "Динамо" просять Кличка назвати одну з вулиць Києва на честь Лобановського

Вболівальники "Динамо" звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням перейменувати одну з вулиць столиці на честь легендарного українського тренера Валерія Лобановського.

"Соромно про це говорити, але в Києві досі немає вулиці Валерія Лобановського. "Друзі "Динамо" підготували і направили на ім'я київського мера Віталія Кличка звернення з пропозицією увічнити пам'ять видатного тренера.

Для того, щоб воно отримало якнайшвидше схвалення, необхідний якомога більший суспільний резонанс! Просимо максимальний репост на підтримку цього звернення. Разом ми сила", - повідомляють "Друзі Динамо" у Facebook.

 

Додамо, що цього року виповнилося 13 років, як Лобановський пішов з життя. 7 травня 2002 в Запоріжжі, під час матчу проти місцевого "Металурга" у тренера стався інсульт. Лобановський був госпіталізований до місцевої лікарні, де за його життя боролися найкращі фахівці вітчизняної медицини. Зокрема, оперував метра один з провідних фахівців української нейрохірургії Леонід Яковенко. Втім, лікування результату не принесло, тренер помер увечері 13 травня.

15 травня Валерію Лобановському було посмертно присвоєно звання Героя України. У той же день відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів між іспанським "Реалом" і німецьким "Баєром". Грі передувала хвилина мовчання в пам'ять про Валерія Лобановського. Поховали тренера на Байковому кладовищі української столиці.

З київським "Динамо" Валерій Лобановський виграв 8 чемпіонатів СРСР, 6 кубків Радянського Союзу, 2 кубка володарів кубків і Суперкубок УЄФА, 5 чемпіонатів України і 3 кубка України. Під керівництвом Лобановського збірна Радянського Союзу стала срібним призером чемпіонату Європи 1988 року.

Іменем Лобановського названа одна з вулиць у Запоріжжі та столичний стадіон "Динамо". Біля стадіону встановлено пам'ятник тренеру.

Зараз ви читаєте новину «Фанати "Динамо" просять Кличка назвати одну з вулиць Києва на честь Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути