понеділок, 11 липня 2016 15:40

"Євро-2016 показав панування прагматичного футболу над яскравістю" - журналіст

"Євро-2016 показав панування прагматичного футболу над яскравістю" - журналіст

Оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол" Сергій Бабарика поділився з Gazeta.ua своїми враженнями від чемпіонату Європи, який минулої неділі завершився у Франції.

"Новий формат турніру дещо розслабив грандів, перші два тури групового раунду вони не прагнули викладатися по максимуму, влаштовувати спектакль. Це було видно по перевазі в один-два м'ячі. Разом з тим, цей формат дозволив далеко пройти командам, які раніше так далеко навряд чи б пройшли. Ті ж Португалія, Угорщина, знову таки, згадаймо тріумф Ісландії. Мінусом, знову ж таки, назвав би сітку плей-оф, коли в одній її частині опинилися гранди, в іншій - ті, хто значно слабші. Чемпіонство Португалії вважаю заслуженим. Команда не розсипалася після того, як втратила Роналду, а французи занадто вірили в те, що успіх від них нікуди не дінеться.

Були й команди, які відверто переоцінили. Та ж збірна Австрії. Її, на мій погляд, не лише переоцінили. Там ще й кожен гравець сам себе продавав. Так само переоціненою виявилася збірна Англії. У Ходжсона було багато ідей, але далі них нічого не пішло. І такий результат команди, на жаль, напрошувався, це було видно ще з гри проти Росії.

Були колективи, які виїжджали за рахунок індивідуальної майстерності окремих гравців, а були такі, де чітко видно було руку диригента. В першу чергу, це збірна Італії, де Антоніо Конте поставив просто зразкову командну гру. Вважаю, що цьому колективу просто не пощастило. Ну і зазначу збірну Уельсу. Її наставник Кріс Коулман показав, як потрібно максимально використовувати слабкі місця у суперників, особливо в матчах з Росією і з Бельгією.

В цілому ж, нинішній чемпіонат Європи чітко продемонстрував тенденцію, коли прагматичний футбол бере гору над різного роду яскравими речами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євро-2016 отримав того чемпіона, на якого заслуговував" - експерт

Нагадаємо, переможцем Євро-2016 стала збірна Португалії, забивши єдиний м'яч французам у додатковий час.

Більше про підсумки турніру читайте в найближчому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Євро-2016 показав панування прагматичного футболу над яскравістю" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути