вівторок, 29 вересня 2015 13:44

"Якщо взяти шимпанзе і дати йому масу грошей, буде те ж саме" - Ярославський про Курченка

"Якщо взяти шимпанзе і дати йому масу грошей, буде те ж саме" - Ярославський про Курченка
Олександр Ярославський. Фото: metalist.ua

Відомий медіаексперт і популярний блогер Ігор Левенштейн поділився своїми враженнями від поїздки до Харкова і зустрічі з Олександром Ярославським.

Зокрема, обговорив з екс-президентом ФК "Металіст" обставини переходу харківського клубу в руки Сергія Курченка.

"Сьогодні, після втечі Курченка за кордон, справи клубу йдуть з рук геть погано: борги по зарплаті, скандали, відхід усіх провідних гравців, восьме місце в поточному чемпіонаті України. Так само погано почувають себе й медіа-активи пана Курченка, куплені ним в ті часи, коли він був гаманцем родини Януковича. Сьогодні ЗМІ, що належать вундкеркінду, ковбасить зовсім не по-дитячому. Видання "Футбол" входить до холдингу УМХ і відчуває на собі всі принади хазяйської байдужості і безвідповідальності", - пише Левенштейн.

"Мій "Металіст"- це той клуб, в який я вклав свою душу і понад двісті мільйонів доларів, - сказав Олександр Ярославський. - Це стадіон, база і зіркова команда, де грали Жажа Коельо, Шав'єр, Тайсон та інші. А що мені хочуть запропонувати сьогодні?", - так за словами блогера оцінив Ярославський нинішній стан жовто-синіх.

Сам же Левенштейн охарактеризував особливості висвітлення позиції Олександра Ярославського українськими ЗМІ: "Тим не менше, вже через кілька годин на масі новинних стрічок можна було прочитати, що Олександр Ярославський твердо має намір повернути собі "Металіст", викупити клуб у Курченка і т.п. З такою ж точністю до навпаки пройшла й інформація про те, що Ярославський фінансуватиме нову партію "Наш край"... Наші журналісти - такі журналісти".

І на завершення експерт поділився ексклюзивним мемом від Ярославського. "А ось одна дуже хороша теза, безсумнівно висловлена Ярославським (я чув особисто з відстані двох метрів), не знайшла відображення в наших ЗМІ, і я прагну виправити це упущення. В контексті питання про несподіваний і стрімкий злет Сергія Курченка екс-господар "Металіста" сказав: "Якщо взяти шимпанзе і дати йому масу накрадених грошей, результат буде таким самим", - пише Ігор Левенштейн.

Нагадаємо, що Олександр Ярославський став власником ФК "Металіст" у 2006 році. За час його керівництва клуб встановив національний рекорд, зумівши шість разів поспіль завоювати "бронзу" чемпіонату країни. У цей період "Металіст" також двічі виходив у півфінал Кубка України з футболу і був регулярним учасником Кубка УЄФА (Ліги Європи), де двічі - в 2011 і 2012 рр. - доходив до чвертьфіналу.

У грудні 2012 року Ярославський продав "Металіст" Сергію Курченку.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо взяти шимпанзе і дати йому масу грошей, буде те ж саме" - Ярославський про Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути