понеділок, 03 жовтня 2011 12:09

"Коли "Ворскла" так гратиме, то стадіон скоро буде повен"- вболівальники

"Коли "Ворскла" так гратиме, то стадіон скоро буде повен"- вболівальники

2 жовтня полтавська "Ворскла" у грі 12 туру національного чемпіонату вдома грала з київським "Динамо". Полтавці поступилися киянам – 1:2. За кілька годин до матчу кілька десятків полтавських автолюбителів проводжали до стадіону автобус з гравцями "Ворскли".

"Сигналили так, що у вухах позакладало. Кожен раз так їздять, зелено - білі прапори з машин висовують. Це, мабуть, так молодь команду підтримує", - розповідає водію літня кондуктор у полтавському автобусі. Той ствердно киває головою.

"Я сам спочатку думав, що то свадьба, а потім глянув, то щось не те. Ну, воно лучше хай так їздять, чим по підворотням ходять, - чоловік пригальмовує біля зупинки. - А що? Правил вони не порушують. Ніяких проблем от таких".

З самого ранку у день гри в центрі міста починають збиратися вболівальники "Динамо". Двоє хлопців років 15 ідуть до готелю "Галерея". Там зазвичай зупиняється київська команда. Всідаються у парку навпроти готелю.

"2:0 – ми сьогодні візьмемо 3 очки. Настрій на чемпіонат у наших гравців зараз серйозніший, чим на Європу, - каже 18 – річний Євген. Дістає з великого рюкзака шарф з символікою "Динамо". - "Ворскла" теж зараз нічого, та ми вищі класом. Перемогти нам може завадити, лише якийсь форс – мажор".

Біля стадіону "Ворскла" стоять двоє міліціонерів з собаками. Навпроти - четверо огрядних чоловіків п'ють пиво з пластикових стаканчиків. Закушують його в'яленою рибою.

"Ну, за "Ворсклу". Якщо гратимуть, як з "Ганновером", то прижучать "Динамо" тільки так. Буде, як у минулому році, - виголошує один з дядьків. Згадує, як рік тому "Ворскла" удома перемогла "Динамо" 3:1. - Головне, щоб сил хватило. Щоб Безус і Ребенок нормально по полю гасали".

Дві міліцейські машини за годину до матчу проводять з сотню київських вболівальників до стадіону. Ті йдуть по проїжджій частині, плескають у долоні, скандують: "Динамо" - чемпіон.

"Не дай Бог з такими десь зустрітися. Усі випивші, до геройства потягне, то обберуть, ще й по пиці надають, - перемовляються на автобусній зупинці двоє жінок років 40. Розглядають натовп вболівальників, який проходить повз них. - Треба більше міліціонерів до таких приставлять. А то, що ж ці дві машини міліцейські зроблять, як щось трапиться".

За 5 хвилин до гри 25-тисячний полтавський стадіон заповнений менше половини. Вболівальники продовжують сходитися. Найбільше їх – на центральній трибуні.

"Коли "Ворскла" так гратиме, то стадіон скоре буде повен. Хоча вони і так заслужили, щоб їх піддержать. Та ніші вболівальники, тільки біля телевізору круті, - розказує 26-річний Андрій Ткач. Стелить на пластикове сидіння кілька газет. Пояснює, так на джинсах не залишається білих слідів. - Крісла давно треба помінять. Бо надоїло, кожен раз після футболу джинси прати ".

На 13 хвилині гри захисник "Динамо" Тарас Михалик у власному штрафному збиває нападника "Ворскли" Ахмеда Янузі. Арбітр матчу пенальті не ставить, показує, що порушення не було. Кілька десятків вболівальників починають матюкатися у бік судді.

"Ну ти глянь на цього козла! Свисток йому треба в одне місце всунути, може так йому лучше судитиметься", - волає з місця худорлявий вболівальник. Гнівно розмахує руками.

"Наші красунчики і так переможуть. Я вірю у них!", - перекрикує чоловіка дівчина років 20. Знімає з себе курточку, кілька хвилин сидить у самій футболці.

Після гри, у якій "Динамо" перемогло 2:1, футболісти довго не заходять у роздягальні. Біля київської роздягальні з дружиною стоїть півзахисник "Дніпра" Сергій Кравченко. Свого часу він грав у "Ворсклі" і "Динамо". До нього підбігає нападник киян Андрій Ярмоленко.

"Ну як у тебе справи? Радий бачити з дружиною. Та, цілувати не буду, бо вонючий весь, - сміється Ярмоленко, плескає Кравченка по плечу.

За кілька хвилин до журналістів виходить тренер "Динамо" Юрій Сьомін. Каже, його команда сьогодні провела дуже гарну гру. Тренер полтавців Микола Павлов у свою чергу зазначив, сьогодні він переконався, що "Ворскла" - дуже гарна команда.

"Знайдемо, ще кількох молодих футболістів і все у нас вийде", - підсумував гру з "Динамо" наставник.

Кілька десятків вболівальників близько години не розходилися від полтавського стадіону. Просили автографи у футболістів, які виходили.

Зараз ви читаєте новину «"Коли "Ворскла" так гратиме, то стадіон скоро буде повен"- вболівальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути