пʼятниця, 18 листопада 2011 12:41

Екс-чемпіон світу з боксу провалив тест на наркотики

Екс-чемпіон світу з боксу провалив тест на наркотики

Колишній чемпіон світу з боксу кубинець Хоель Касамайор провалив допінг-тест після бою з американцем Тімоті Бредлі. Цей поєдинок відбувся 12 листопада. За результатами аналізу допінг-проби Касамайор був викритий у вживанні марихуани. Про це повідомляє ESPN з посиланням на атлетичну комісію штату Невада.

Виконавчий директор комісії Кіт Кайзер сказав, що його організація заведе справу на 40-річного Касамайора. Буде призначена дата слухань, на яких боксер зможе дати пояснення того, що трапилося. За словами Кайзера, якщо спортсмена визнають винним, він може бути оштрафований і дискваліфікований. Максимальний штраф, який загрожує Касамайору - 100 тисяч доларів.

Як зазначає ESPN, поки відомі тільки результати аналізу допінг-проби кубинця на вміст наркотичних речовин і стимуляторів. Аналіз проби на вміст стероїдів поки не закінчений.

Касамайор виграв золоту медаль на Олімпійських іграх 1992 року в Барселоні, а в 1996 році втік до США. На професійному рингу кубинець провів 45 поєдинків, в яких він здобув 38 перемог, зазнав шість поразок і один бій звів внічию, повідомляє сайт Boxrec.com. Касамайор був чемпіоном світу в двох вагових категоріях - до 59 кілограмів і до 61,2 кілограма.

Перед поєдинком з Бредлі, на кону в якому стояв титул чемпіона світу за версією WBO (Всесвітня боксерська організація) у вазі до 63,5 кілограми, у Касамайора виникли складнощі зі скиданням ваги. На початковому зважуванні боксер виявився на 400 грамів важчий за ліміт і зміг "зробити" вагу тільки на повторному зважуванні дві години потому.

У поєдинку з Бредлі Касамайор тричі опинявся в нокдауні - у п'ятому, шостому та восьмому раундах. Після третього нокдауну з кутка кубинця викинули рушник, і арбітр зупинив бій.

Зараз ви читаєте новину «Екс-чемпіон світу з боксу провалив тест на наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути