субота, 13 жовтня 2012 17:14

"Для мене честь мати у своїй колекції футболку П'ятова" - голкіпер збірної Молдови

"Для мене честь мати у своїй колекції футболку П'ятова" - голкіпер збірної Молдови
"У збірній Молдови грають люди не останнього сорту" - Намашко ФОТО: moldova.sports.md

Нічийний результат у матчі відбору на ЧС-2014 Молдова — Україна не є сенсаційним. Про це журналістам розповів голкіпер господарів Станіслав Намашко.

"Всі хлопці добре відпрацювали, - каже воротар збірної Молдови. - Я десь підчищав. Моє завдання полягало у тому, щоб не допустити якоїсь помилки. Гра була дуже складною. Наш захист "наївся" і легко на полі не було нікому."

Можна сказати, що ваша збірна створила сенсацію?

"Ні. Нічию з Україною не можна назвати сенсацією. Ми вже показували хороші матчі. У збірній Молдови грають люди не останнього сорту. Наші збірники виступають за хороші і сильні клуби. Проблема у тому, що ми як команда не можемо знайти свою гру. Тому за рахунок наших ляпів та проблем з концентрацією ми пропускаємо непотрібні голи. Ми вже неодноразово доводили, що можемо грати проти будь-якого суперника. Не скажу, що обов'язково виграти, але показати зуби ми могли. 0:5 від Англії можна списати на проблеми з концентрацією."

Команда вже рік не може забити...

"Так, це наша проблема. Ми всі її чудово розуміємо. Не можна сказати, що хтось не старається. Просто виручає воротар суперника. Також ми створюємо не багато моментів. Нам важко грати останні півтора роки — на нас тисне гольова засуха. Важко, коли не забиваєш."

У збірної Молдови є привід для святкування?

"Ні. Ми їдемо зараз на базу. Ми повинні розуміти, що маємо викладатися так у кожній грі. Ми це можемо. Десь два роки тому ми показували зуби і та ж Голландія звідси просто так не їхала. Нам потрібно розібратися в собі і трошки налаштуватися. Ще раз відзначу, що наші футболісти виступають за непогані клуби. У команді є досвідчені виконавці, але гра у нас не завжди йде."

Перед матчем ви спілкувалися з гравцями збірної України. Про що говорили?

"Про клубні справи. В основному перекинулися робочими словами. Після матчу обмінявся футболкою з П'ятовим. Андрій - голкіпер збірної, виступає за серйозний клуб (донецький "Шахтар"). Для мене честь мати у своїй колекції таку футболку."

У матчі з Україною Молдова заробила перше очко у групі. До того команда двічі програла - 0:5 Англії та 0:2 Польщі.

Зараз ви читаєте новину «"Для мене честь мати у своїй колекції футболку П'ятова" - голкіпер збірної Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути