середа, 16 вересня 2015 19:15

"Динамо" обіграло "Порту" в Юнацькій лізі УЄФА

"Динамо" обіграло "Порту" в Юнацькій лізі УЄФА
fcdynamo.kiev.ua

Сьогодні команда U-19 київського "Динамо" провела перший матч групового турніру Юнацької ліги УЄФА. На стадіоні ім. Валерія Лобановського "біло-блакитні" приймали однолітків з "Порту".

Гра почалася для динамівців вкрай невдало: вже на третій хвилині після подачі зі стандарту Жорже при не сильно активному опорі захисту ногою з 6-ти метрів переправив м'яч у ворота Солдатенка - 0:1. Після цього "холодного душу" господарі довго приходили до тями, дозволивши супернику створити ще кілька моментів біля своїх воріт, більше того, навіть не зумівши налагодити більш-менш стабільний контроль м'яча.

Лише в середині тайму підопічним Унаї Мельгоси вдався перший момент, коли м'яч після удару Щебетуна знайшов штангу, але не ворота португальців. Після цього "Динамо" поступово вирівняло гру, здається, переставши боятися суперників, деякі з яких за зовнішнім виглядом, але не по паспорту, могли б, напевно, грати і в лізі ветеранів. На 43-й хвилині господарі ефектно зрівняли рахунок: після подачі справа Щебетун в запеклій боротьбі із захисником перед воротами опинився першим на м'ячі і скинув його на правий кут воротарського майданчика, звідки Тарануха сильним ударом увігнав снаряд у рамку - 1:1.

У другому таймі динамівці активізувалися, особливо з виходом на поле Віктора Циганкова. На 59-й хвилині півзахисник "розігнав" контратаку, сам же її і завершив найгострішим прострілом зліва, після чого Щебетун примудрився не влучити у ворота практично з лінії воріт.

Розв'язка гри справедливо стала динамівською. На 80-й хвилині після подачі кутового праворуч Смирний замкнув дальню штангу, вколотив м'яч головою у порожні ворота - 2:1. Вольова перемога юних динамівців, які очолили турнірну таблицю.

Юнацька ліга УЄФА. Група G. 1-й тур.

"Динамо" U-19 - "Порту" U-19 - 2: 1 (1:1)

Голи: Тарануха (43), Смирний (80) - Жорже (3)

"Динамо": Солдатенко, Лук'янчук, Чоботенко, Тимчик, Дубінчак (Сімчо, 89), Шепелєв, Михайличенко (К), Калюжний, Козак (Смирний, 68), Тарануха (Циганков, 56), Щебетун

Запасні: Маханьков, Нестеренко, Шапаренко, Алексєєв

"Порту": Мейрелеш, Фернандо, Соуза, Жорже, Суалехе, Кардосо (К) (Лейте, 79), Кошта, Мата (Джим, 66), Педру, Кассама (Пірес, 61), Меседа

Запасні: Феррейра, Тейшейра, Фонсека, Самбу

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" обіграло "Порту" в Юнацькій лізі УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути