субота, 03 жовтня 2015 11:27

Coca-Cola і McDonald's закликали Блаттера піти у відставку
4

Фото: dailymail.co.uk

Компанії Coca-Cola і McDonald's виступили зі зверненням до президента ФІФА Йозефа Блаттера із закликом залишити свою посаду негайно.

"З кожним днем імідж і репутація ФІФА тьмяніють. Організації потрібні термінові всебічні реформи. Це можливо тільки при повністю незалежному підході", - йдеться в заяві Coca-Cola.

"Події останніх тижнів продовжують послаблювати репутацію ФІФА і впевненість громадськості в керівництві організації", - повідомляється в прес-релізі McDonald's.

Позиція компаній пов'язана з тим, що влада Швейцарії відкрили кримінальну справу проти Блаттера.

Нагадаємо, що Блаттера підозрюють у тому, що 12 вересня 2005 року він підписав контакт з Карибським футбольним союзом (президентом якого в той час був Джек Уорнер, який раніше обіймав посаду віце-президента ФІФА), який був невигідний для ФІФА. На думку прокуратури, при виконанні цієї угоди Блаттер діяв врозріз з інтересами ФІФА.

Крім того, Блаттер підозрюється в тому, що він виплатив президентові УЄФА Мішелю Платіні 2 мільйони швейцарських франків. Платіж, який нібито призначався Платіні за роботу між січнем 1999-го і червнем 2002 року, був здійснений в лютому 2011 року.

В даний час проходить допит 79-річного функціонера.

За інформацією журналіста Річарда Конвей, США до цієї справи відношення не мають, розслідування ведеться швейцарською владою.

Зараз ви читаєте новину «Coca-Cola і McDonald's закликали Блаттера піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути