середа, 27 травня 2015 13:24

Членів виконкому ФІФА заарештували в Цюріху, звинувачують у вимаганні та багатомільйонних хабарах

Членів виконкому ФІФА заарештували в Цюріху, звинувачують у вимаганні та багатомільйонних хабарах

Ряд чиновників ФІФА були сьогодні вранці арештовані і екстрадовано в США, повідомляє New York Times. Їх звинувачують у корупції.

Співробітники правоохоронних органів Швейцарії без попередження нагрянули в готель у Цюріху, де проживали чиновники, які приїхали на чергове засідання організації.

Арешти були проведені мирно - щонайменше дві людини вийшли з готелю без наручників.

Повідомляється, що більшість заарештованих - члени виконкому ФІФА. Їх імена поки офіційно не названі, але але The New York Times повідомляє, що затримано віце-президенти виконкому ФІФА Джеффрі Уебб і Еухеніо Фігередо, колишній президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), в минулому віце-президент ФІФА Джек Уорнер, Едуардо Лі, Хуліо Роча (чиновник з розвитку ФІФА), Костас Таккас, Рафаель Ескуівель (дисциплінарний комітет ФІФА), Хосе Марія Марін (член оргкомітетів чемпіонату світу з футболу, клубного чемпіонату світу, Кубку Конфедерацій, олімпійського футбольного турніру), Ніколя Леос, а також Алехандро Бурзако, Аарон Девідсон, Уго Джінкіс і Маріано Джінкіс, які мають відношення до спортивного маркетингу, і Хосе Маргуліс, який виступав у якості посередника при, як передбачається, незаконних платежах.

Передбачається, що затримані будуть екстрадовані в США, пише The New York Times. Звинувачення американських правоохоронців включають в себе корупцію, в тому числі у зв'язку зі схваленням організацією заявок країн на проведення чемпіонатів світу, шахрайство із застосуванням електронних засобів комунікації, відмивання грошей, отримання хабарів на суму понад $ 150 млн, вимагання.

Як пише The Wall Street Journal, американські правоохоронні органи кілька років вели розслідування відносно ФІФА. Справа отримала розвиток після того, як зі слідством став співпрацювати член виконавчого комітету ФІФА від США Чарльз Блейзер. Зокрема, він передавав слідству записи бесід з членами керівництва організації.

Зараз ви читаєте новину «Членів виконкому ФІФА заарештували в Цюріху, звинувачують у вимаганні та багатомільйонних хабарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути